חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שומר ממולא

שומר ממולא הוא מנה מענגת המשלבת את הטעם הייחודי של השומר עם מילוי טעים ||| לשומר יש טעם עדין דמוי ליקוריץ שהופך עדין יותר בעת בישול, מה שהופך אותו למרכיב רב-תכליתי שמשתלב היטב עם מגוון מילויים ||| שומר ממולא יוצר מנה אלגנטית ומלאת טעם שניתן להגיש כתוספת או אפילו מנה עיקרית, תלוי במרכיבים ובגודל המנה ||| בחירה פופולרית למסיבות ערב או לאירועים מיוחדים בשל המראה המרשים והטעם הטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שומר ממולא (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

  • 4 שומר טרי גדול מפורק לגביעים

למלית

לרוטב

שלבי הכנה

  1. הכנת המלית: שוטפים טוב את הבורגול (או הקינואה) ומסננים
  2. בסיר עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה
  3. מוסיפים את הפטריות ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן עד להזהבה יפה
  4. מוסיפים פלפל שחור ומלח, לפי הטעם, ומעט פפריקה מתוקה וממשיכים לטגן 1-2 דקות
  5. מוסיפים את הבורגול השטוף (או קינואה) וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך דקה נוספת
  6. לוקחים את גביעי השומר וממלאים כל גביע במלית ומניחים בקערה בינתיים בצד
  7. הכנת הרוטב: בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את כל מצרכי הרוטב, עד שהם מתרככים
  8. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כדי לעורר את התבלינים
  9. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים וממשיכים לבשל
  10. מסדרים בסיר עם הרוטב את גביעי השומר הממולאים אחד ליד השני, ונותנים להן להתבשל יחד עם הרוטב 20-30 דקות, עד שהרוטב מצטמצם

הגשה

מניחים גביע שומר ממולא בצלחת ויוצקים עליו את הרוטב עם הירקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *