לחם עשיר בחלבון ובסיבים, ללא גלוטן ומשביע אבל לא פחות מכך גם לחם בריאות ||| סוג של לחם מחמצת שעשוי מעדשים ירוקות ומושרה להתפתחות מחמצת טבעית ללא תוספת שמרים ||| לאחר האפייה תוכלו לשמור את הלחם פרוס, במקפיא וליהנות ממנו בכל עת וגם בפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם עֲדָשִים ירוקות יבשות, שהושרו למשך לילה במים
- 1 כוס מים
- מלח הימלאיה ו/או כורכום ו/או פִּלְפֵּל, מה שאוהבים
לציפוי
- קֶצַח (קימל שחוֹר) ו/או שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) ו/או זעתר, מה שאוהבים
שלבי הכנה
- סננו ושטפו היטב את העדשים
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) טוחנים את העדשים השטופים ותוספת כוס מים עד שתתקבל עיסה אחידה
- העבירו את העיסה לקערה מזכוכית וכסו בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר, למשך יממה
- למחרת, חממו את תנור ל- 250 מעלות טורבו, רפדו תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
- הוסיפו לקערה עם העיסה את התבלינים שבחרתם, בתנועת קיפול עד איחוד
- העבירו את העיסה המתובלת לתבנית ופזרו מעל קצח ו/או שומשום או מה שאוהבים
- כסו את התבנית ברדיד אלומיניום והכניסו לתנור החם למשך 25 דקות
- הסירו את הרדיד, הנמיכו את החום ל- 200 מעלות, והמשיכו באפייה למשך 30 דקות נוספות
- כבו את התנור, תנו ללחם להתקרר בתנור
- פרסו את הלחם ותיהנו לאוכלו גם ביום יומיים הבאים
טיפ: אפשר להקפיא פרוסות לחם לשימוש אפילו בעוד חודשיים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…