חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם עדשים ירוקות

לחם עשיר בחלבון ובסיבים, ללא גלוטן ומשביע אבל לא פחות מכך גם לחם בריאות ||| סוג של לחם מחמצת שעשוי מעדשים ירוקות ומושרה להתפתחות מחמצת טבעית ללא תוספת שמרים ||| לאחר האפייה תוכלו לשמור את הלחם פרוס, במקפיא וליהנות ממנו בכל עת וגם בפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם עדשים ירוקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לציפוי

שלבי הכנה

  1. סננו ושטפו היטב את העדשים
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) טוחנים את העדשים השטופים ותוספת כוס מים עד שתתקבל עיסה אחידה
  3. העבירו את העיסה לקערה מזכוכית וכסו בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר, למשך יממה
  4. למחרת, חממו את תנור ל- 250 מעלות טורבו, רפדו תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
  5. הוסיפו לקערה עם העיסה את התבלינים שבחרתם, בתנועת קיפול עד איחוד
  6. העבירו את העיסה המתובלת לתבנית ופזרו מעל קצח ו/או שומשום או מה שאוהבים
  7. כסו את התבנית ברדיד אלומיניום והכניסו לתנור החם למשך 25 דקות
  8. הסירו את הרדיד, הנמיכו את החום ל- 200 מעלות, והמשיכו באפייה למשך 30 דקות נוספות
  9. כבו את התנור, תנו ללחם להתקרר בתנור
  10. פרסו את הלחם ותיהנו לאוכלו גם ביום יומיים הבאים

טיפ: אפשר להקפיא פרוסות לחם לשימוש אפילו בעוד חודשיים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *