מאפה לחם דלעת ריחני הוא פינוק אביבי מענג שמשלב את הטעמים החמים של הדלעת עם תבלינים ארומטיים כמו קינמון, אגוז מוסקט וציפורן ||| אחת החוויות השוות בעת אפיית מאפה ריחני מלחם דלעת הוא הארומה המפתה שלו שתמלא את המטבח והבית בניחוח מנחם של תבלינים ודלעת ||| המתכון אמנם טעים בפני עצמו, אך ניתן להעשיר אותו עם מרכיבים נוספים כגון אגוזים, שוקולד צ'יפס או פירות יבשים לתוספת מרקם ומורכבות טעם ||| מאפה זה הוא לא רק פינוק טעים וגם כשר לפסח, אלא הוא גם סמל לחום, נוחות ושמחת האביב או הסתיו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס קמח שקדים
- ¼ כפית מלח אטלנטי גרוס או מלח הימליה ורוד
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפייה ללא גלוטן (לא חובה)
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- ½ כפית ציפורן טחון
- ½1 כוס דלעת צלויה או מבושלת (יש להכין מראש)
- 3-5 כפות סילאן או סירופ מייפל
- 3 ביצים L
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה אינגליש קייק בחמאה / גאי הודי / שמן קוקוס
- במְעַבד מזון מערבבים את קמח השקדים, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח והתבלינים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים למעבד את הדלעת צלויה, סילאן וביצים ומערבבים במהירות גבוהה למשך 2-3 דקות (ערבול ממושך יבטיח עוגה אוורירית)
- אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יצא נקי
הגשה
מצננים לפחות שעה לפני ההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…