חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפה אגוזים טבעוני וללא גלוטן

מאפה שיש המכנים אותו לחם בעוד אחרים קוראים לו עוגה אבל הוא פתרון מדהים לאורחים רגישים ואפילו טבעונים ||| מאפה פשוט אבל עם רשימת מצרכים ארוכה ומבטיחה שתוכלו למצוא את כולם במרכול הקרוב לביתכם ||| ההכנה פשוטה אבל יש להקפיד על סדר הפעולות והמצרכים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם קסטן או פולמן (צילום יח"צ חו"ל)                                                       

מצרכים

(2 תבניות אינגליש קייק רגילות או תבנית קסטן 30 ס"מ)

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, ומרפדים את התבנית שבחרנו בנייר אפייה
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח אורז, קמח טפיוקה, אגוזי מלך טחונים, קמח תירס, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, זרעי דלעת טחונים ומלח לקבלת תערובת אחידה
  3. בקערה נפרדת טורפים יחד את רסק תפוחי העץ, חומץ תפוחי עץ, טופו, שמן ומים לקבלת בלילה אחידה
  4. מאחדים את שתי הקערות לקערה אחת ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה
  5. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים ומערבבים לאחידות
  6. יוצקים את העיסה לתבנית המרופדת
  7. אופים כ- 60 דקות עד שננעץ קיסם במרכז כיכר הלחם, והקיסם יוצא יבש
  8. מכבים את התנור, ומוציאים את התבניות מהתנור
  9. מחלצים את הלחם מהתבנית ומסירים את נייר האפייה
  10. מחזירים את הלחם לתנור הכבוי עם דלת סגורה למשך 25 דקות נוספות

הגשה

פורסים את הלחם לאחר שהצטנן קמעה, ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *