חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי פירורי ריבס תות שדה Strawberry Rhubarb Crumble Pie

קראמבל פאי תותים הוא קינוח מענג המשלב את החמיצות של הריבס עם המתיקות של התותים, ומעל הכל בציפוי קראמבל פריך ||| המילוי נעשה בדרך כלל על ידי שילוב של גבעולי ריבס טריים בעלי טעם טארט עם תותים בשלים שמוסיפים מתיקות ||| אפשר ליהנות מפאי פירורי ריבס תות שדה כשהוא חמים או בטמפרטורת החדר, והוא משתלב נפלא עם כדור גלידת וניל או כף קצפת ||| קינוח מושלם להצגת הטעמים התוססים של האביב ותחילת הקיץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי פירורי ריבס תות שדה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית פאי 23)

לבצק הפריך

למילוי

לציפוי

גבעולי רוברב (צילום Pixabay)

אופן הכנה

  1. הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
  2. מוסיפים חלמוני ביצים וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ועוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
  4. על משטח מקומח מרדדים כדור בצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
  5. מחממים תנור ל- 220 מעלות, מניחים רשת בשליש התחתון של התנור ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום
  6. פורשים את בצק הפאי בתבנית אפייה פאי בגודל 23 ס"מ
  7. הכנת המילוי: בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי ומניחים לנוח 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם
  8. הכנת הציפוי: בקערה יבשה נפרדת, מערבבים את הקמח, סוכר ומלח
  9. בעזרת האצבעות, שפשפו פנימה את החמאה עד שהתערובת יוצרת גושים
  10. מערבבים פנימה את פרוסות השקדים לקבלת מרקם אחיד
  11. מעבירים את המלית מהקערה לתבנית המרופדת בבצק ומפזרים באופן שווה
  12. מעבירים את בצק הציפוי עם שקדים לתבנית ומפזרים מעל המלית
  13. מניחים את הפאי בגובה השליש התחתון ואופים 15 דקות
  14. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים שעה נוספת, עד שהפירות מבעבעים והציפוי שחום ופריך
  15. מניחים להתקרר על רשת לפחות 20 דקות לפני ההגשה

הגשה

מומלץ לצד כדור גלידת וניל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *