חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קניידעלאך כשר לפסח עם שמן זית

מתכון של סבתא מלכה גנץ ממושב כפר אחים ||| קניידעלאך של מזרח אירופה עם שמן הזית של בית הבד שמן יוגב ||| סיפורה של הכֻּפְתָּה היא הקניידלאך כבר נמצא כאן ||| הקניידלאך של אימי כבר עלה כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק ירקות עם קניידלך (צילום דני בר)

מצרכים

לבישול

  • ציר מרק

אופן הכנה

  1. לשבור את המצות לשברים קטנים ולהשרות בקערה עם מים
  2. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, שמן זית, מים, מלח ופלפל
  3. כששברי המצות התרככו, לסחוט אותם היטב (כל פעם כמה שנכנס באגרוף) ולהעביר לקערה עם בלילת הביצים
  4. ללוש מעט, ולהוסיף בהדרגה את קמח המצה עד שמתקבלת עיסה מוצקה ומעובדת
  5. טיפ של דודה יפה: בשלב הלישה, כדאי להוסיף מעט מי סודה במקום מים וזה הופך את העיסה לאוורירית יותר והכדורים קלילים יותר
  6. הכנת ציר מרק: הרתיח מים עם אבקת מרק, סלרי, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט שמן זית
  7. כשציר המרק רותח, יוצרים בידיים רטובות, כדורים של קניידעלאך
  8. מכניסים בזהירות לסיר המבעבע
  9. הערה: כדורי הקניידלעך יתפחו מאד בבישול כך שיש להכין כדורי בצק קטנים יחסית
  10. מבשלים 3-5 דקות וטועמים קניידלעך אחד ומוודאים שהוא עשוי מבפנים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *