מתכון של סבתא מלכה גנץ ממושב כפר אחים ||| קניידעלאך של מזרח אירופה עם שמן הזית של בית הבד שמן יוגב ||| סיפורה של הכֻּפְתָּה היא הקניידלאך כבר נמצא כאן ||| הקניידלאך של אימי כבר עלה כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבישול
- ציר מרק
אופן הכנה
- לשבור את המצות לשברים קטנים ולהשרות בקערה עם מים
- בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, שמן זית, מים, מלח ופלפל
- כששברי המצות התרככו, לסחוט אותם היטב (כל פעם כמה שנכנס באגרוף) ולהעביר לקערה עם בלילת הביצים
- ללוש מעט, ולהוסיף בהדרגה את קמח המצה עד שמתקבלת עיסה מוצקה ומעובדת
- טיפ של דודה יפה: בשלב הלישה, כדאי להוסיף מעט מי סודה במקום מים וזה הופך את העיסה לאוורירית יותר והכדורים קלילים יותר
- הכנת ציר מרק: הרתיח מים עם אבקת מרק, סלרי, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט שמן זית
- כשציר המרק רותח, יוצרים בידיים רטובות, כדורים של קניידעלאך
- מכניסים בזהירות לסיר המבעבע
- הערה: כדורי הקניידלעך יתפחו מאד בבישול כך שיש להכין כדורי בצק קטנים יחסית
- מבשלים 3-5 דקות וטועמים קניידלעך אחד ומוודאים שהוא עשוי מבפנים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite