שפאטצן של גבינה מחבל אלגאו שבמערב בוואריה, גרמניה ||| מאכל מסורתי של אזור זה עם השפעה מהמטבח האוסטרי ||| מנה דשנה ומנחמת שדומה למקרוני וגבינה, אבל עם טוויסט גרמני מיוחד ||| Allgäuer Kässpatzen מוגש לעתים קרובות עם תוספת של סלט ירוק או סלט כרוב כבוש Sauerkraut ||| ישנן וריאציות רבות של Kässpatzen, כאשר מתכונים מסוימים מוסיפים מרכיבים כמו בייקון, עירית או שום לתוספת טעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 500 גרם קמח
- 5 ביצים L
- ⅛ ליטר מים מינרליים
- קורט מלח
- 150 גרם גבינת אמנטל
- 100 גרם גבינת פרמז'ן (במקור Bergkäse)
- 50 גרם גבינה כחולה (במקור Romadur)
- 3 בצל גדול
- חמאה
אופן הכנה
- קולפים את הבצלים וחותכים או פורסים אותם לחצאי טבעות דקות
- בסיר מחממים את החמאה ומוסיפים את חצאי טבעות הבצל וכך מטגנים עד קבלת גוון חום בהיר או כהה (איך שאוהבים)
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם הביצים, מים מינרלים וקורט מלח. בהתאם למרקם מוסיפים מים או קמח. הבצק אמור ליפול מהכף בקושי. ברגע שהבצק נפוח מעט הוא מוכן ויכול לנוח קצת
- בינתיים, מחממים סיר עם מים ומביאים לרתיחה עם מעט מלח
- מגרדים את כל סוגי הגבינות לקערה יבשה ומניחים בצד
- לוקחים את הבצק ומגרדים אותו על מגרדת עם חורים גדולים, ישר לתוך המים. הערה: יש להיזהר שהשפצל לא יידבק לתחתית הסיר
- ברגע שהשפצל צף על פני המים, הניחו לו לשבת כ-30 שניות
- חממו תנור ל- 250 מעלות
- לאחר מכן גרפו אותו עם כף מחוררת ועשו שכבת שפצל בתבנית אפייה קטנה
- מפזרים מעל שכבת שבבי גבינה שהכנו מראש
- מוציאים עוד שפצל מהסיר ומפזרים על שכבת הגבינה
- זה חוזר על עצמו עד שהבצק נגמר
- מפזרים את שאר הגבינה בשכבה העליונה
- מכניסים לתנור לאפייה עד ששכבת הגבינות מזהיבה או אפילו נעשית חומה מעט, איך שאוהבים
הגשה
- מחלקים לצלחות הגשה
- מפזרים את הבצל המטוגן מעל
- מגישים לצד סלט ירוק ברוטב ויניגרט ובירה קרה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit