פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה||| הפעם פנינה מציעה מתכון ללחמניות פשוטות וקלות להכנה אבל נדרשת סבלנות ובעיקר איפוק||| לרוב בתום האפייה אי אפשר להתאפק מלטעום או לאכול את הלחמניות גם בזכות הניחוח שאופף את כל הבית||| הפעם אתם מתבקשים לשתף את כל בני הבית בלחמניות ולא תאכזבו||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 לחמניות)
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפיות שמרים יבשים
- 1 כוס שמן
- 2.5 כוסות מים פושרים
- 1 כף חומץ
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 ביצה L
- 1 כף שטוחה מלח
לפיזור
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים, שמן, מים קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצה, מלח, חומץ ואבקת אפייה ומערבבים כ- 10 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק
- מכסים הקערה ומניחים להתפחה כשעה, עד הכפלת נפח
- מנקבים הבצק ומוציאים אוויר
- משאירים לתפיחה נוספת של כשעה עד הכפלת נפח
- מחלקים הבצק ל- 12 יחידות של לחמניות
- מכסים ומשאירים לתפיחה אחרונה
- מברישים מעל חלמון ביצה ומפזרים שומשום וקצח ביד נדיבה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
- אופים כחצי שעה עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite