חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי שוקולד מנחם ומחמם

פאי שוקולד חורפי ומנחם שישמח כל אורח או אורחת ולא רק ילדים ||| יש לעקוב אחר שלבי ההכנה ומובטח לכם פאי נהדר של קונדיטוריות ||| תגישו את פרוסת הפאי לצד כדור שוקולד והרי לכם קלסיקה של כל עונה ||| הרבה שוקולד ומעט סוכר הם השילוב המנצח של הפאי הזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי שוקולד וקרמל (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קוטר 26 ס”מ)

לבצק

למלית

לציפוי

להגשה

  • גלידת וניל

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד שניפרד מדפנות הקערה
  2. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך 3 שעות
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית בבצק
  4. בעזרת מזלג דוקרים את תחתית הקלתית. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 15 דקות
  5. מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים שכבה של שעועית לקבלת משטח אחיד.
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים את הקלתית 15־20 דקות, עד להזהבה
  7. מוציאים את התבנית לרשת ומצננים
  8. הכנת המלית: בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, לימון וסוכר במשך 7־8 דקות לקבלת קציפה בהירה ואוורירית
  9. בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את השוקולד, חמאה, תמצית וניל ומלח עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה
  10. מצננים קלות ומוסיפים את בלילת השוקולד לקציפת הביצים בתנועות קיפול לקבלת עיסה אחידה וחלקה
  11. מעבירים את המילוי שוקולד אל הקלתית המוכנה ומיישרים. מכניסים לתנור החם למשך 20-25 דקות אפייה
  12. הכנת הציפוי: בסיר קטן מחממים את השמנת מתוקה ומלח
  13. מוסיפים את השוקולד וליקר השוקולד וממיסים יחד
  14. מצננים קלות ומצפים את הפאי

הגשה

15. מגישים עם קצפת או עם כדור גלידה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *