פאי שוקולד חורפי ומנחם שישמח כל אורח או אורחת ולא רק ילדים ||| יש לעקוב אחר שלבי ההכנה ומובטח לכם פאי נהדר של קונדיטוריות ||| תגישו את פרוסת הפאי לצד כדור שוקולד והרי לכם קלסיקה של כל עונה ||| הרבה שוקולד ומעט סוכר הם השילוב המנצח של הפאי הזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קוטר 26 ס”מ)
לבצק
למלית
- 3 ביצים XL
- 1 לימון גרידת הקליפה
- ¼כוס אבקת סוכר
- 250 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה
- 2 טיפות תמצית וניל משובחת
- ¼כפית מלח
לציפוי
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- קורט מלח
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1 כף ליקר שוקולד
להגשה
- גלידת וניל
אופן הכנה
- להכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד שניפרד מדפנות הקערה
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך 3 שעות
- מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית בבצק
- בעזרת מזלג דוקרים את תחתית הקלתית. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 15 דקות
- מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים שכבה של שעועית לקבלת משטח אחיד.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים את הקלתית 15־20 דקות, עד להזהבה
- מוציאים את התבנית לרשת ומצננים
- הכנת המלית: בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, לימון וסוכר במשך 7־8 דקות לקבלת קציפה בהירה ואוורירית
- בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את השוקולד, חמאה, תמצית וניל ומלח עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה
- מצננים קלות ומוסיפים את בלילת השוקולד לקציפת הביצים בתנועות קיפול לקבלת עיסה אחידה וחלקה
- מעבירים את המילוי שוקולד אל הקלתית המוכנה ומיישרים. מכניסים לתנור החם למשך 20-25 דקות אפייה
- הכנת הציפוי: בסיר קטן מחממים את השמנת מתוקה ומלח
- מוסיפים את השוקולד וליקר השוקולד וממיסים יחד
- מצננים קלות ומצפים את הפאי
הגשה
15. מגישים עם קצפת או עם כדור גלידה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
2 Responses
כתוב שהפאי מנחם ומחמם.
אני רוצה לדעת
האם הוא גם מפנק
מפנק גם מפנק 🙂