חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה ואטריות רומנית-יהודית

עוגת גבינה שמוכרת בעיקר בקרב יהודי רומניה ||| שילוב של לוקשן – אטריות דקות, עם גבינה מציג לנו קינוח חגיגי לשבועות ||| עוגת גבינה עם אטריות הוא שילוב שיוצר טעם מושלם ומרקם מפתיעה ||| האטריות הדקות סופגות את הרטיבות של הגבינה ומעניקות לעוגה מרקם מיוחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (תבנית 30X30)

לבצק

למלית

למריחה

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים
  3. מניחים את 2 חלקי הבצק במקרר למשך שעה
  4. בקערת מיקסר מערבבים היטב את מצרכי המלית
  5. מרדדים חצי בצק לעלה בגודל 32X32 ס"מ
  6. פורשים את עלה הבצק בתבנית האפייה כולל הדפנות
  7. יוצקים את תערובת המלית בתבנית על הבצק ומיישרים
  8. מרדדים את החצי בצק השני לגודל 30X30
  9. פורשים את עלה הבצק על מילוי הגבינה ומהדקים קצוות הגבינה
  10. אפשרות נוספת היא לחתוך את עלה הבצק השני לרצועות ולפרוש את רצועות הבצק על פני מילוי הגבינה, בצורת שתי וערב (כמו לינצר טורטה Linzer Torte)
  11. מורחים על פני הבצק את הביצה
  12. דוקרים את פני העוגה במזלג
  13. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  14. אופים במשך 55-60 דקות עד שהבצק אפוי היטב אבל לא שחום
  15. מפזרים על הכול אבקת סוכר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *