עוגת גבינה שמוכרת בעיקר בקרב יהודי רומניה ||| שילוב של לוקשן – אטריות דקות, עם גבינה מציג לנו קינוח חגיגי לשבועות ||| עוגת גבינה עם אטריות הוא שילוב שיוצר טעם מושלם ומרקם מפתיעה ||| האטריות הדקות סופגות את הרטיבות של הגבינה ומעניקות לעוגה מרקם מיוחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 30X30)
לבצק
- 350 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
- 200 מ"ל שמנת חמוצה
- 200 גרם חמאה
- 1 חלמון ביצה L
למלית
- 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 200 מ"ל שמנת חמוצה
- ¼1 כוסות סוכר
- 2 ביצים L
- 100 גרם אטריות דקות מבושלות
למריחה
לפיזור
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
- מניחים את 2 חלקי הבצק במקרר למשך שעה
- בקערת מיקסר מערבבים היטב את מצרכי המלית
- מרדדים חצי בצק לעלה בגודל 32X32 ס"מ
- פורשים את עלה הבצק בתבנית האפייה כולל הדפנות
- יוצקים את תערובת המלית בתבנית על הבצק ומיישרים
- מרדדים את החצי בצק השני לגודל 30X30
- פורשים את עלה הבצק על מילוי הגבינה ומהדקים קצוות הגבינה
- אפשרות נוספת היא לחתוך את עלה הבצק השני לרצועות ולפרוש את רצועות הבצק על פני מילוי הגבינה, בצורת שתי וערב (כמו לינצר טורטה Linzer Torte)
- מורחים על פני הבצק את הביצה
- דוקרים את פני העוגה במזלג
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- אופים במשך 55-60 דקות עד שהבצק אפוי היטב אבל לא שחום
- מפזרים על הכול אבקת סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…