רבות סיפרנו על עוגות גבינה בעולם ובמחוזותינו כמו בקישור זה ||| גם סיפרנו על עוגת הגבינה הגרמנית Käsekuchen ||| הפעם שילוב של גבינה במעטפת בצק שמרים שמעניק לעוגה אופי אחר לגמרי ||| עוגת גבינה גרמנית-אוסטרית היא קאזה-קוכן Käsekuchen היא עוגה בעלת היסטוריה עתיקת שנים מגבינה כחושה כמו טוב-טעם, שעטופה בבצק שמרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פיירקס עגולה 30 ס”מ)
לבצק
למלית
- 600 גרם גבינה לבנה 9%
- 150 גרם סוכר
- 30 גרם קמח תירס (קורנפלור)
- 3 ביצים L
- 1 לימון – גרידת קליפת הלימון (אפשר גם פחות)
שלבי הכנה
- בכוס ממיסים את השמרים בחלב ומעבירים לקערת מיקסר
- מוסיפים לקערת המְעַרְבֵּל (מיקסר) את הקמח, סוכר, ביצים, מלח וחמאה מומסת, ומערבלים בעזרת וו הלישה במהירות איטית למשך 8 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ודביק
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד
- מניחים לבצק לתפוח במקום חמים כ- 30 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו
- הכנת המלית: מרפדים מסננת בכמה שכבות של נייר סופג
- מניחים בתוך המסננת המרופדת את הגבינה למשך כ-30 דקות, כדי שהמים בגבינה ייגרו ויינזלו ממנה
- בקערה מערבבים את הסוכר וקורנפלור
- מוסיפים לתערובת הסוכר את הגבינה היבשה ומערבבים היטב
- בקערית זכוכית טורפים את הביצים ומוסיפים את רוב הביצים, אבל שומרים מעט בלילת ביצים בצד להברשת הבצק
- מוסיפים את גרידת הלימון לתערובת הגבינה ומערבבים
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית
- לשים מעט את הבצק שתפח ומחלקים אותו לשני כדורים – האחד בגודל ⅔ מהבצק והחלק השני בגודל ⅓
- מרדדים את כדור הבצק הגדול לעיגול שיכסה את התבנית כולל הדפנות
- מניחים את הבצק בתבנית כולל הדפנות
- יוצקים פנימה את תערובת הגבינה
- מרדדים את יתרת הבצק לעיגול בגודל העוגה
- מניחים את עגול הבצק על המלית ומהדקים את השוליים
- מסירים את שאריות הבצק בעזרת סכין חד
- חותכים במרכז העוגה עיגול בקוטר 2 ס”מ, שיאפשר לאדים לצאת בעת האפייה
- מניחים לעוגה לתפוח במשך כ- 15 דקות
- מברישים את פני העוגה בשארית הביצה ששמרנו בצד
- אופים במשך 55-60 דקות או עד שהבצק אפוי
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר כשעה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…