עוגת גבינה קלה להכנה ונטולת קמח, המבוססת בעיקר על גבינת ריקוטה וביצים ||| אחד הקינוחים העתיקים ביותר במטבח של יהודי רומא ||| יש כאלה שמשייכים את מקור המאפה לסיציליה עקב השימוש בריקוטה ||| אחרים טוענים שתוספת הקינמון לעוגה מעיד דווקא על שורשים במטבח של יהודי ספרד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 22-24 ס"מ)
לשימון התבנית (לא חובה)
לעוגה
- 4 ביצים L
- 160 גרם סוכר
- ½ כפית קִנָּמוֹן טחון
- קורט מלח
- 750 גרם גבינת ריקוטה
להגשה (לא חובה)
- ¼ כוס דבש
- 1 ענף זעתר טרי או טימין
- דובדבנים טריים או דובדבני אמרנה או תּוּת שָׂדֶה
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון) או 180 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה בתחתית והדפנות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מקציפים את הביצים, סוכר, קינמון ומלח כ-5 דקות, עד לקבלת קצף אוורירי ויציב אך לא נוקשה
- במקביל, בקערה נפרדת מועכים גבינת ריקוטה, בעזרת לקקן עד שהיא מתרככת מעט
- מקפלים רבע מגבינת הריקוטה הרכה לתוך קציפת הביצים
- לפני שהגבינה נטמעת לחלוטין בקציפה, מוסיפים עוד רבע מכמות הגבינה ומקפלים באותו אופן
- ממשיכים לקפל בעדינות עד קבלת תערובת אחידה, סמיכה אבל די נוזלית
- יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת
- אופים כ-45 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון זהוב עמוק והעוגה יציבה במרכז
- מצננים בטמפרטורת החדר על גבי רשת צינון
- מגישים את העוגה חמימה או בטמפרטורת חדר
גיוון
אפשר להחליף את הקינמון בקליפת לימון או תפוז מגורדת או ב- ½ או ¾ כוס צימוקים שהושרו ביין
הגשה
- בסיר קטן מחממים את הדבש יחד עם זעתר טרי או טימין עד שהדבש הופך נוזלי. מכבים את הלהבה ומשהים כשעה. לפני ההגשה, מזלפים מהדבש המתובל על העוגה ומניחים עליה את ענף הזעתר או הטימין.
- מקשטים בדובדבנים או תות שדה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…