לזניה בשלושה צבעים היא וריאציה מושכת ויזואלית ומלאת טעם של המנה האיטלקית המסורתית ||| שלושת צבעי הדגל האיטלקי שנמצא בפיצה מסורתית מופעים הפעם בלזניה ||| שלוש שכבות נפרדות, כל אחת מייצגת פרופיל צבע וטעם שונה, מה שהופך אותה לארוחה חגיגית וצבעונית ||| לזניה בשלושה צבעים מוגשת לרוב בפרוסות החושפות את השכבות המובהקות, מה שהופך אותה למנה אטרקטיבית לאירועים ולמפגשים מיוחדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פיירקס מלבנית עמוקה)
- 500 גרם דפי לזניה
למלית הירוקה
- 250 גרם גבינת קוטג' 9% או גבינת ריקוטה
- 3 כפות פסטו רֵיחָן (בזיליקום)
למלית האדומה
למלית הלבנה
- 750 גרם גבינת קוטג' 9% או גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
לקישוט
- 6 עגבניות שרי פרוסות
- 6 עלי רֵיחָן (בזיליקום)
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס
- מערבבים בקערה A את מצרכי המלית הירוקה
- מערבבים בקערה B את מצרכי המלית האדומה
- מערבבים בקערה C את מצרכי המלית הלבנה
- מורחים כף מלית אדומה בתחתית התבנית המשומנת
- מסדרים שכבה של עלי לזניה על התחתית האדומה
- מעבירים את המלית הירוקה על עלי הלזניה בתבנית
- מעל מפזרים מחצית מכמות המלית הלבנה על המלית הירוקה
- מסדרים שכבת עלי לזניה על המלית הלבנה
- יוצקים את שאר המלית האדומה על הלזניה
- יוצקים את יתרת המלית הלבנה ומישרים
- מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות
- מסירים את כיסוי רדיד האלומיניום ואופים 15 דקות נוספות, עד שהכול שחום ומבעבע
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…