חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פיצה טבעונית מבצק כרובית וללא גלוטן

אלטרנטיבה פופולרית לפיצה מסורתית עבור אלה המחפשים אפשרות נטולת גלוטן, דלת פחמימות או על בסיס צמחי ||| בסיס הכרובית נטול גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותו מתאים לסובלים ממחלת צליאק או רגישות לגלוטן ||| הכרובית עשירה בוויטמינים C ו-K, כמו גם סיבים ונוגדי חמצון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה שמנת כמהין (צילום דניאל בר)

מצרכים

לבצק

לרוטב

לפיזור מעל הרוטב

שלבי הכנה

  1. בבְּלֶנְדֶּר חזק או מְעַבד מזון טוחנים את פרחי הכרובית עד לקבלת מחית חלקה
  2. בשקית בד סוחטים את מחית הכרובית מנוזלים. אמורים לקבל מעט פחות מחצי ק"ג מחית כרובית סחוטה
  3. בקערה מערבבים את מחית הכרובית עם המלח, קמח עדשים, פלפל, וקמח תפוחי אדמה עד לקבלת גוש בצק אחד
  4. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  5. משטחים את הבצק בתבנית המרופדת ומורחים מעל הבצק את שמן הזית
  6. מכניסים את תבנית האפייה למשך 15 דקות
  7. במחבת גדולה מחממים את השמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות
  8. מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת עם הבצל המטוגן
  9. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומביאים להרתחה במחבת
  10. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי
  11. מפזרים מעל הרוטב את הגבינה הטבעונית המגורדת והתוספות שאוהבים
  12. מגבירים את חום התנור ל- 250 מעלות טורבו
  13. מכניסים את הפיצה לתנור למשך 10 דקות נוספות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *