אלטרנטיבה פופולרית לפיצה מסורתית עבור אלה המחפשים אפשרות נטולת גלוטן, דלת פחמימות או על בסיס צמחי ||| בסיס הכרובית נטול גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותו מתאים לסובלים ממחלת צליאק או רגישות לגלוטן ||| הכרובית עשירה בוויטמינים C ו-K, כמו גם סיבים ונוגדי חמצון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 ק"ג כרובית טרייה
- 1 כפית מלח הימאלייה
- 75 גרם קמח עֲדָשִים כתומות
- קורט פִּלְפֵּל
- 1 כפית שמן זית
- 20 גרם קמח תפוח-אדמה
לרוטב
- 4 עגבניות טריות
- 1 כפית מלח הימאלייה
- 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
- קורט פִּלְפֵּל
- קורט סוכר
- 2 בצל לבן יבש, קצוץ
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- חופן רֵיחָן (בזיליקום) ואורגנו טריים
- 2 כוסות מים
לפיזור מעל הרוטב
שלבי הכנה
- בבְּלֶנְדֶּר חזק או מְעַבד מזון טוחנים את פרחי הכרובית עד לקבלת מחית חלקה
- בשקית בד סוחטים את מחית הכרובית מנוזלים. אמורים לקבל מעט פחות מחצי ק"ג מחית כרובית סחוטה
- בקערה מערבבים את מחית הכרובית עם המלח, קמח עדשים, פלפל, וקמח תפוחי אדמה עד לקבלת גוש בצק אחד
- מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- משטחים את הבצק בתבנית המרופדת ומורחים מעל הבצק את שמן הזית
- מכניסים את תבנית האפייה למשך 15 דקות
- במחבת גדולה מחממים את השמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות
- מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת עם הבצל המטוגן
- מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומביאים להרתחה במחבת
- מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי
- מפזרים מעל הרוטב את הגבינה הטבעונית המגורדת והתוספות שאוהבים
- מגבירים את חום התנור ל- 250 מעלות טורבו
- מכניסים את הפיצה לתנור למשך 10 דקות נוספות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…