לכל אירוע משפחתי או חברי נהוג לשלב המבורגרים על האש או בתנור ועל אחת כמה וכמה, ביום העצמאות ||| הפעם מתכון שיתאים לצמחונים, טבעונים וגם לנמנעים מגלוטן, לקבלת המבורגר שהקרניבורים יקנאו בו ||| הסוד הוא שילוב התבלינים שמעשירים את הטופו ופטריות שיודעים לספוג הכול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
להמבורגר
- 150 גרם פטריות שמפיניון טריות
- 150 גרם טופו במרקם קשה בטעם טבעי
- 4 כפות קמח מלא או לנמנעים מגלוטן – קמח תמי כתום
- 5 כפות מים
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פִּלְפֵּל
- ¼ כפית כַּמּוֹן
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
לזילוף
- 1 כף שמן זית
שלבי הכנה
- טוחנים בבְּלֶנְדֶּר את הפטריות והטופו עד לקבלת עיסה אחידה
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה, מעט דביקה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מעצבים מהעיסה קציצות עגולות ושטוחות בעובי של 1 ס"מ ומניחים אותן בתבנית המרופדת עם רווחים
- מזלפים את שמן הזית מעל ההמבורגרים
- אופים במשך 20 דקות או עד השחמה
מגישים לצד סלט ירקות וטחינה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…