סולתם ורינת צדוק מציעים מתכון מתוק לפסח ||| קינוח כשר לפסח לארוחת החג ובכלל ||| מתכון של עוגה שתתאים גם לצליאקים ונמנעים מגלוטן בכל ימות השנה בנוסף לפסח ||| עוגה עשירה בטעם שתכבד את המארחים והאורחים ירצו עוד מנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 200 גרם שקדים טחונים
- 50 גרם שבבי קוקוס
- 180 גרם סוכר קנים
- 4 ביצים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מחית וניל
- 60 מ"ל שמן זית
- 60 גרם חמאת קקאו מומסת
- קורט מלח
לסירופ
- 50 סוכר קנים אורגני / סירופ מייפל
- 100 מים
- 1/2 כפית גרידת לימון
לקישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- בקערה מערבבים שקדים טחונים, קוקוס ומלח
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים, סוכר, וניל
- מוסיפים את תערובת השקדים לבלילת הביצים ומערבבים
- מוסיפים לתערובת שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק
- מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת
- יוצקים את התערובת לסיר משומן
- אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע
- הכנת הסירופ: מבשלים את מצרכי הסירופ כ-5 דקות ואז מניחים בצד להצטננות
- 5-10 דקות לאחר תום האפייה, הופכים את העוגה על רשת או מגש
- חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
- בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
- בוזקים מעט אבקת סוכר
- מקשטים בעלי נענע טריים
- מגישים לצד כדור גלידה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון