עוגיות בייגלה רכות ומתוקות מהמטבח של המגרב ||| כעכים או עוגיות טבעת רכות ומתוקות שמגיעות מטוניס ומרוקו לכל מקום ||| טיגוניות עם טעם וגם ארומה מהתבלינים שמשולבים בבצק ואף בציפוי ||| מתאים לכל חג ומועד ||| כל הפרטים והמתכון במהשך…
מצרכים (30-40 כעכים)
לבצק
- 2 ביצים L
- 120 מ"ל מיץ תפוזים
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 100 גרם סוכר
- 2-3 טיפות תמצית וניל
- 450 גרם קמח
- 15 גרם אבקת אפייה
לסירופ
לעיטור
- תערובת של שבבי קוקוס, פיסטוק גרוס, סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הביצים, מיץ תפוזים, שמן וסוכר במשך 3־2 דקות
- מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה וניל, קמח ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. הערה: אם הבצק דביק מדי מוסיפים 2־1 כפות קמח לפי הצורך. אין לערבב יתר על המידה
- מכסים את הקערה בניילון נצמד
- מאחסנים את הבצק במקרר במשך חצי שעה
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ
- בעזרת כוס קטנה או בינונית קורצים עיגולי בצק
- בכל עיגול בצק קורצים עם כוס קטנה יותר, עיגול קטן במרכזו ליצירת צורת הכעך
- לחילופין: לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לרצועות דקיקות וסוגרים אותן לכעך בגודל הרצוי לכם
- מחממים שמן בסיר גדול לחום גבוה ומנמיכים לחום בינוני
- מניחים מספר כעכים בשמן ומטגנים משני הצדדים, עד לקבלת גוון זהבהב
- מוציאים ומניחים על רשת או נייר סופג להצטנן
- בסיר מערבבים את הסוכר, מים ומיץ לימון על להבה נמוכה-בינונית ומבשלים 10-15 דקות לקבלת סירופ עדין
- מוסיפים את מי הזהר ומבשלים עוד דקה
- מוסיפים את הכעכים המוכנים ומבשלים אותם מספר דקות בסירופ הריחני
- מוציאים ומגישים נקי. שדרוג: מגלגלים את הכעכים המטוגנים בקערה עם תערובת פתיתי קוקוס או בפיסטוקים גרוסים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه