חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחמניות זיתים

מתכון קל להכנה וטעים משהו משהו ||| אפשר להכין לחם מבצק זה אבל טעים הרבה יותר בלחמניות ||| עדיף להשתמש בשמן זית וזיתים מאשר חמאה – גם לטעם וחשוב לא פחות, הלחמניות יהיו עם הרבה פחות שומן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמניות זיתים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם חמאה או 130 גרם שמן זית
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 100 גרם זיתים ללא חרצנים, חתוכים ל- 4-6 חלקים

שדרוג

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר
  3. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  5. כשהבצק קר, לוקחים כל פעם חתיכת בצק בגודל פינג פונג, יוצרים כדור
  6. עם האצבע עושים חור ומכניסים בכדור הבצק 2-3 חתיכות זית
  7. סוגרים את כדור הבצק היטב מסביב לזית
  8. שדרוג: טובלים בשומשום או בגרידת גבינה צהובה
  9. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  10. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *