מתכון קל להכנה וטעים משהו משהו ||| אפשר להכין לחם מבצק זה אבל טעים הרבה יותר בלחמניות ||| עדיף להשתמש בשמן זית וזיתים מאשר חמאה – גם לטעם וחשוב לא פחות, הלחמניות יהיו עם הרבה פחות שומן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 200 גרם חמאה או 130 גרם שמן זית
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 100 גרם זיתים ללא חרצנים, חתוכים ל- 4-6 חלקים
שדרוג
- שומשום
- גרידת גבינה צהובה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- כשהבצק קר, לוקחים כל פעם חתיכת בצק בגודל פינג פונג, יוצרים כדור
- עם האצבע עושים חור ומכניסים בכדור הבצק 2-3 חתיכות זית
- סוגרים את כדור הבצק היטב מסביב לזית
- שדרוג: טובלים בשומשום או בגרידת גבינה צהובה
- מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים 15-20 דקות, עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון