עוגיות שמקורן מטוניסיה שאין מי שלא מכיר אותן במחוזותינו ||| עוגיות ללא גלוטן ולכן גם אהובות במיוחד בחג הפסח והמימונה ||| עוגיות נפלאות לצליאקים ונמנעי גלוטן בכל סיבה שהיא ||| עוגיות עבמבר שוות וטעימות יהיו תמיד עם סוכר וללא תחליפי סוכר למיניהם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20 עוגיות)
- 350 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
- 200 גרם אבקת סוכר מנופה
- 2 חלבוני ביצים L
- 3 כפיות אבקת סוכר
- קורט מלח או טיפה מיץ לימון
- 3-4 טיפות תמצית שקדים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קמח (או קורנפלור לנמנעים מגלוטן)
לעיטור
- 20 שקדים שלמים מולבנים
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר לקבלת תערובת אבקתית אחידה
- מניחים את החלבונים
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים במהירות גבוהה, תוך הוספת 3 כפיות אבקת סוכר, מלח (או מיץ הלימון), עד שמתקבל קצף יציב
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את תערובת השקדים המוכנה, תמצית השקדים, תמצית וניל והקמח. בוחשים עד לקבלת עיסת בצק רכה וחלקה
- מצננים ומשהים 15-20 דקות עד שהעיסה מתמצקת
- משמנים היטב תבנית אפייה ומרפדים בנייר אפייה
- נוטלים מעט מהבצק בידיים רטובות וצרים כדורים בקוטר 4-5 ס"מ
- משטחים מעט את כדורי הבצק ומסדרים אותם ברווחים בתבנית המרופדת
- נועצים במרכז כל עוגייה שקד מולבן
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 13-15 דקות או עד שהעוגיות נסדקות ומזהיבות וצידן התחתון מתחיל להשחים קלות
- הערה: לא לאפות את העוגיות יתר על המידה, כי אז הן מתקשות מדי
- מצננים היטב ואז מסירים מנייר האפייה. שומרים בכלי סגור הרמטית
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه