חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות שקדים ללא גלוטן – עַבַּמְבַּר العبمبر

עוגיות שמקורן מטוניסיה שאין מי שלא מכיר אותן במחוזותינו ||| עוגיות ללא גלוטן ולכן גם אהובות במיוחד בחג הפסח והמימונה ||| עוגיות נפלאות לצליאקים ונמנעי גלוטן בכל סיבה שהיא ||| עוגיות עבמבר שוות וטעימות יהיו תמיד עם סוכר וללא תחליפי סוכר למיניהם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות שקדים (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (20 עוגיות)

לעיטור

  • 20 שקדים שלמים מולבנים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר לקבלת תערובת אבקתית אחידה
  2. מניחים את החלבונים
  3. בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים במהירות גבוהה, תוך הוספת 3 כפיות אבקת סוכר, מלח (או מיץ הלימון), עד שמתקבל קצף יציב
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את תערובת השקדים המוכנה, תמצית השקדים, תמצית וניל והקמח. בוחשים עד לקבלת עיסת בצק רכה וחלקה
  5. מצננים ומשהים 15-20 דקות עד שהעיסה מתמצקת
  6. משמנים היטב תבנית אפייה ומרפדים בנייר אפייה
  7. נוטלים מעט מהבצק בידיים רטובות וצרים כדורים בקוטר 4-5 ס"מ
  8. משטחים מעט את כדורי הבצק ומסדרים אותם ברווחים בתבנית המרופדת
  9. נועצים במרכז כל עוגייה שקד מולבן
  10. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  11. אופים 13-15 דקות או עד שהעוגיות נסדקות ומזהיבות וצידן התחתון מתחיל להשחים קלות
  12. הערה: לא לאפות את העוגיות יתר על המידה, כי אז הן מתקשות מדי
  13. מצננים היטב ואז מסירים מנייר האפייה. שומרים בכלי סגור הרמטית

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *