פאי שוקולד ופקאן אמריקאי הוא קינוח קלאסי אשר תופס מקום מיוחד במסורת הקולינרית האמריקאית, במיוחד בדרום ארצות הברית ||| המקורות של מתכון פאי הפקאן הם בסוף המאה ה-19 בספרי בישול בטקסס Texas ||| פאי שוקולד ופקאן אמריקאי מוגשת לרוב חמימה, עם כף קצפת או כדור גלידת וניל מעל, מה שמוסיף ניגוד קרמי לטעמים העשירים של הפאי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי עמוקה 20 ס"מ)
לבצק הפריך
- 150 גרם קמח
- 100גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 40 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון ביצה
- 2-1 כפות מים קרים
למלית השוקולד ופקאן
- 250 גרם שוֹקוֹלד מריר
- 150 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים L
- 150 גרם קמח שקדים
- 100גרם אגוזי פקאן, קלופים
לקישוט
- 50 גרם אגוזי פקאן חתוכים לחצאים
- 50 גרם שוֹקוֹלד מריר מגורד
- מעט מלח (או מלח מעושן)
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים עם להב פלדה, את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את חלמון הביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. הערה: אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומאחדים בתנועות ידיים ויוצרים צורת דסקית
- עוטפים את דסקית הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר, לעלה בעובי 4-3 מ"מ
- מרפדים את תבנית האפייה בבצק תוך שמקפידים על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס התבנית, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- רוקרים את בסיס הקלתית במזלג
- מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך כשעה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- הכנת המלית: בקערת זכוכית ממיסים את השוקולד וחמאה במיקרוגל, לקבלת תערובת אחידה או לחילופין בשיטת אמבט מרים (בן מארי)
- מוסיפים לבלילת החמאה את הסוכר ומלח ומערבבים היטב לאחידות
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב עד אחידות
- מוסיפים את קמח השקרים ואגוזי פקאן ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד
- יוצקים את התערובת על הקלתית הקפואה ומיישרים את פני המלית
- מפזרים על פני המלית חצאי פקאן, גרידת שוקולד ומעט מלח
- אופים במשך 50-40 דקות או עד שהקלתית מזהיבה והמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכזה
- מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…