חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי שוקולד ופקאן אמריקאי American Chocolate and Pecan Pie

פאי שוקולד ופקאן אמריקאי הוא קינוח קלאסי אשר תופס מקום מיוחד במסורת הקולינרית האמריקאית, במיוחד בדרום ארצות הברית ||| המקורות של מתכון פאי הפקאן הם בסוף המאה ה-19 בספרי בישול בטקסס Texas ||| פאי שוקולד ופקאן אמריקאי מוגשת לרוב חמימה, עם כף קצפת או כדור גלידת וניל מעל, מה שמוסיף ניגוד קרמי לטעמים העשירים של הפאי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי פקאן (צילום שרי וינטר)

מצרכים (תבנית פאי עמוקה 20 ס"מ)

לבצק הפריך

למלית השוקולד ופקאן

לקישוט

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים עם להב פלדה, את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית
  2. מוסיפים את חלמון הביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. הערה: אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומאחדים בתנועות ידיים ויוצרים צורת דסקית
  4. עוטפים את דסקית הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר, לעלה בעובי 4-3 מ"מ
  6. מרפדים את תבנית האפייה בבצק תוך שמקפידים על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס התבנית, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
  7. רוקרים את בסיס הקלתית במזלג
  8. מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך כשעה
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  10. הכנת המלית: בקערת זכוכית ממיסים את השוקולד וחמאה במיקרוגל, לקבלת תערובת אחידה או לחילופין בשיטת אמבט מרים (בן מארי)
  11. מוסיפים לבלילת החמאה את הסוכר ומלח ומערבבים היטב לאחידות
  12. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב עד אחידות
  13. מוסיפים את קמח השקרים ואגוזי פקאן ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד
  14. יוצקים את התערובת על הקלתית הקפואה ומיישרים את פני המלית
  15. מפזרים על פני המלית חצאי פקאן, גרידת שוקולד ומעט מלח
  16. אופים במשך 50-40 דקות או עד שהקלתית מזהיבה והמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכזה
  17. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *