הברים והמועדונים הטובים בעולם מגישים את 12 משקאות האלכוהול שחובה לנסות ||| מסין ועד אירופה, חלק משנים עשר משקאות האלכוהול שניתן לנסות ברחבי העולם הם בני כמה מאות שנים ||| משקאות וגם קוקטיילים על בסיס משקאות אייקוניים שהם חלק מחוויית ביקור ברחבי העולם ||| איפה אפשר לבקר, ללון ולטעום את האפרול או הג'ין הטובים בעולם ||| איפה שווה האבסינט או סנגריה שיהיו חוויה הכי שווה ||| כל הפרטים והמתכונים, מקומות לינה ועוד בהמשך…
-
אפרול Aperol Spritz , איטליה Italy
קוקטייל על בסיס יין, Aperol Spritz טעים והמרכיבים שלו יהפכו רק בכמות הנכונה לפני הגעת המנות העיקריות. שפריץ הוא אפריטיף פופולרי קלאסי בצפון איטליה, שמקורו לראשונה בפדואה Padua שממערב לוונציה. השפריץ הוא תערובת של קמפרי, פרוסקו ומי סודה, על קרח, כך שהוא משקה אידיאלי להתרעננות בחופשת קיץ עירונית.
מקורותיו הרחוקים של ספריץ מוצאים בתקופה שבה שלטו חיילים אוסטרו-הונגרים באזור לומברדיה-ונטו. החיילים לא היו רגילים לתכולת האלכוהול של היין הלבן המקומי ולכן העדיפו "לדלל" אותו במי סודה והמשקה נקרא שפריץ בגרמנית Spritz. שנים רבות לאחר מכן הוצג האפרול המפורסם של האחים ברביירי Luigi and Silvio Barbieri, ביריד הסחר האיטלקי הראשון בפאדובה בשנת 1919. בסביבות שנות ה-50 הוחלט לנסות להוסיף את המרכיב הנוסף הזה לשפריץ. השם אפרול מגיע מהמילה Aperoשהיא כינוי צרפתי עממי לאפרטיף Apéritif. סביר להניח שתראו את המשקה בצבע כתום-אדמדם בכוסות יין גבוהות, כמעט על כל שולחן מסעדה באיטליה. אפרול שפריץ מרענן ומושלם לימי הקיץ החמים של הים התיכון, אז אתם פשוט חייבים לנסות את המשקה האלכוהולי הזה כשאתם אוכלים באיטליה, בכלל או בביקור במקור המשקה בפָּדוּאָה Padua.
להזמנת מלון לביקור בבירת האפרול כנסו לקישור…
המתכון הרשמי של אפרול שפריץ Aperol Spritz Official Recipe
מצרכים
- 9 מ"ל יין נתזים פרוסקו Prosecco D.O.C.
- 6 מ"ל אפרול Aperol
- 3 מ"ל או שפריץ של סודה
- 1 פלח תפוז עם הקליפה
אופן הכנה
- מניחים קוביות קרח בכוס בלון
- יוצקים את הפרוסקו Prosecco D.O.C
- הוסיפו את האפרול Aperol וסודה
- מקשטים עם פרוסת תפוז
2. אָבְּסִינְתְ Absinthe, צרפת France
לאחר שנאסרה במשך 100 שנים בצרפת, הפיה הירוקה la Fée Verte צוברת פופולריות בחזרה. המשקה האלכוהולי הירוק הזה היה מועדף בקרב סופרים ואמנים פריזאים בסוף המאה 19 ותחילת המאה ה-20, בעיקר במוֹנְמָרְטְר Montmartre.
אבסינת הוא אחד מ-10 משקאות האלכוהול החזקים ביותר שמוכרים ברחבי העולם.
היום, אתה יכול לקבל שוט של אבסינת, אבל רק זריקה מכיוון שהמשקה הזה חזק מאוד, בברים רבים בפריז. La Fee Verte, Lulu White, L'Absinthe Cafe, הם כמה מהמקומות הטובים ביותר שבהם תוכלו לנסות את המשקה האלכוהולי החזק ביותר בעולם. עם זאת, המרכיבים הבסיסיים שתטעמו בכל צורה של אבסינת הם אניס, פרחי לענה ושומר מתוק.
להזמנת מלון לביקור בבירת האבסינט, במונמרט של פריז, כנסו לקישור…
-
סנגריה Sangria, ספרד Spain
כנראה לא ידעתם שמקור המילה סנגריה מהמילה הספרדית Sangría שפירושה מדמם כצבעו האדום של המשקה. אין מה לדאוג לגבי מרכיבי המשקה האלכוהולי הזה, השם המיוחד הזה מרמז רק על הצבע האדום החזק. אין דבר טוב יותר מכוס סנגריה אחר הצהריים עם מנת פאייה Paella. הרומאים היו הראשונים ליצור סנגריה מענבים בימי הביניים. משקה הענבים הפך למשקה אלכוהולי מפורסם לאחר שמעט האלכוהול בו נחשב לבריא כי לא היה עם חיידקים, ונחשב לבריא. הסנגריה המסורתית הוכנה מענבי טמפרניו, שגדלו באזור ריוחה Rioja ספרד. עם זאת, אתם יכולים לנסות את המשקה האלכוהולי הטעים הזה בכל מקום בספרד ובפורטוגל. מקום מומלץ ליהנות מסנגריה הכי טובה הוא כל בר יין או מסעדה בברצלונה.
להזמנת מלון לביקור בבירת הסנגריה – ברמבלה של ברצלונה, כנסו לקישור…
-
ג'ין Gin, אנגליה England
הג'ין הגיע לראשונה לבריטניה מהולנד במאה ה-18. הסיבה היא שהג'ין עשוי מפירות בר, ולכן ג'ין הוא משקה על בסיס פירות יער מעורבב עם סודה, מים ולפעמים ממתיק. הג'ין היה המשקה הראשון שהפגיש נשים וגברים בפאבים ברחבי אנגליה. הסיבה היא רמת האלכוהול הגבוהה, מה שגורם לכל העכבות להיעלם.
כיום, ג'ין מעורבב עם מרכיבים שונים: נענע, פרוסות לימון, גרגירי פִּלְפֵּל כתום אדום ועסיסי. מכיוון שג'ין הוא בעל רמת אלכוהול גבוהה, אתם תשתכרו משתיית ג'ין נקי מהר יותר ממהירות האור. לפיכך, תמיד מומלץ להגיע לברים בקבוצה, כך אתם מוגנים יותר מפני נוכלים ועוקצים שממתינים לתיירים שיכורים, בחזות של המקומי הידידותי.
להזמנת מלון לביקור בבירת הג'ין, לונדון, כנסו לקישור…
-
בכרובקה Becherovka, צ'כיה Czech Republic
האלכוהול האייקוני של צ'כיה הוא בירה. בירה זולה יותר ממים בצ'כיה, ולא רבים יודעים שהמשקה האלכוהולי שחובה לנסות בביקור בצ'כיה הוא Becherovska. זה נכון, משקה Becherovska האלכוהולי ביותר הוא הפופולרי ביותר בחורף. משקה זה מורכב מיותר מ-20 סוגי עשבי תיבול, בטעם קינמון, מעורבב עם מיץ אגסים או אננס. זאת בשל הטעם הרפואי החזק, וכמובן 38% האלכוהול.
המקום הטוב ביותר לנסות את Becherovska הוא בבר של מלון פאפ Pupp בעיר המרחצאות קרלובי-בארי Karlovy Vary -Becher's Bar. הבר המגניב הזה נקרא על שמו של יוזף ויטוס בכר, שהפך את המשקאות האלכוהוליים מתרופה לעיכול, למשקאות המרירים שהוא היום, עוד ב-1807.
להזמנת מלון בקרלובי-בארי, צ'כיה, כנסו לקישור…
-
פימ'ס Pimms, בריטניה UK
פימס Pimms הוא משקה הקיץ האולטימטיבי באירועי הקיץ של אנגליה, מתוק, קר ומוגש עם פירות, מושלם לימי הקיץ החמים.
למרות זאת, אל תטעו שהמשקה הפירותי הזה הוא רק פונץ' נחמד, כי הוא למעשה מכיל 25% אלכוהול. בנוסף, Pimms מבוסס על ג'ין מה שמוסיף לרמות האלכוהול שלו, כך שאולי אפילו לא תשים לב איך משקה או שניים יוציאו אותכם מפוקוס וריכוז בארוע הקיץ הבריטי שתשתתפו בו עם כוס פימס ביד.
מתכון פימס קלסי
- פרוסת זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר)
- פרוסת מלפפון
- 1/2 תּוּת שָׂדֶה
- 3 עלי נענע
- 30 מ"ל פימס
- 30 מ"ל ג'ין
- 7 מ"ל מיץ לימון
- 7 מ"ל סירופ סוכר
לסיומת
- 60 מ"ל ג'ינג'ר אייל (או בירת ג'ינג'ר)
לקישוט
- פרוסת מלפפון
- 1/2 תּוּת שָׂדֶה
- 1/2 פרוסת לימון
אופן הכנה
- בשייקר קוקטיילים, מערבבים או מרסקים את מצרכי המשקה
- מסננים היטב לתוך כוס עם 2-3 קוביות קרח
- סוגרים עם ג'ינג'ר אייל
- מקשטים בפרוסת מלפפון, חצי תות שדה ופלח לימון
להזמנת מלון במרכז לונדון, כנסו לקישור…
-
גְלִיוַיין Glühwein
תקופת חג המולד היא אחת הזמנים הטובים ביותר לטייל באירופה, ושוקי חג המולד הם האטרקציה המדהימה ביותר. גְלִיוַיין Glühwein שנקרא גם Glögg או Mulled-Wine הוא יין חם מדהים, ותוכלו לטעום אותו בשווקי חג המולד בגרמניה, אוסטריה ושוויץ, פשוט עקבו אחרי ההמונים המאושרים. שלא כמו יין אדום, Gluhwein מתוק יותר, מעורבב עם הדרים, תבלינים וקינמון. בנוסף, תקנו אותו חם, כך יספק לכם הפסקה מתוקה ומנחמת מהשיטוט בחורף האירופאי הקר. בניגוד למשקאות במזג אוויר קר, Schnaps הוא אלטרנטיבה נחמדה למשקאות אלכוהוליים בטעמים שכדאי לנסות כאשר נמצאים באירופה.
סיר יין חם – גְלִיוַיין Glühwein
מצרכים
- 1 בקבוק יין אדום
- 1/4 כוס ברנדי
- 1 תפוז – מיץ וקליפה מגורדת
- 1/4 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 4 גרגרי פִּלְפֵּל אנגלי
- 5 ניצני ציפורן
- 1 מקל וניל (או 1 כפית תמצית וניל)
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 4 מקלות קִנָּמוֹן
- 4 תרמילי הל
- 1/2 כוס סוכר
- 1.5 כוס מים
אופן הכנה
- בסיר 4 ליטר יוצקים את היין ואת כל המצרכים
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 35-40 דקות
- טועמים ומתקנים טעם עם הוספת סוכר במידת הצורך
- מגישים חם
להזמנת מלון במרכז מינכן, גרמניה, כנסו לקישור…
-
ליקר מאוטאי Maotai Liquor, סין China
המשקאות הלאומיים של המאוטאי הסיני מיוצרים במחוז גְװֵיג'וֹאוּ Guìzhōu. המאוטאי הופק לראשונה בתקופת שושלת מינג במאה ה-16. המשקה הסיני האלכוהולי שחייבים לנסות מיוצר מדגנים בתהליך שלוקח כמה שנים עד לתערובת זו כדי שהאלכוהול יוכל לנשום כמו שצריך.
אז, אם אתם מטיילים בסין, אז בהחלט נסו את משקה המאוטאמי הייחודי הזה. עדיף לטעום בטמפרטורה של 20-25 מעלות, בכוס מיוחדת בצורת פרח הצבעוני. זה יאפשר לכם לטעום את הניחוחות העשירים והמרוכזים של האלכוהול הסיני הזה בטעם רוטב סויה.
להזמנת מלון במרכז מאוטאי, גוויג'ואו, סין, כנסו לקישור…
-
גראפה Grappa, איטליה Italy
אתה יכול לטעום את החריף הטעים הזה – ברנדי ענבים פופולרי בצפון איטליה, שוויץ וסן מרינו. בזמן שאתם שותים אפרול בצהריים, הגראפה היא משקה לאחר ארוחת הערב, כדי לעזור לעכל את ארוחות הפסטה או הפיצה הכבדות. לכן, בניגוד ליין קלאסי שתשתו בכוסות יין גבוהות, הגראפה תגיע בכוסיות של 50-60 מ"ל.
בנוסף, תוכלו לנסות גראפה יחד עם אספרסו קצר, או אפילו לטעום אותו מעורבב בקוקטיילים, כך או כך, תיהנו לנסות את משקה האלכוהול האיטלקי המפורסם הזה, וכדאי להצמיד אותו למאכלים ומשקאות שחובה לנסות באיטליה.
-
ינייבר Jenever, בלגיה Belgium
המשקאות העתיקים ביותר באירופה, Jenever הוא מקור הג'ין. עם זאת, כיום שני המשקאות הללו הם שני משקאות אלכוהול מאוד ברורים. כאשר בבלגיה אתם יכולים לנסות את ינייבר צעיר כאפריטיף, ואילו לאחר ארוחת הערב תלגמו ינייבר מיושן כאמצעי עזר לעיכול הארוחה.
ה-Jenever הוא הרוח של בלגיה כבר יותר מ-500 שנה. רבים נוסעים לבלגיה במטרה לטעום את הבירה הבלגית הטובה ביותר. אף על פי כן, Jenever הוא המשקה האלכוהולי המסורתי בבלגיה. אם ברצונכם להביא את בקבוק ינייבר בלגי למזכרת, חפשו את הבקבוק עשוי החימר ועשוי בעבודת יד, שבהם נסתר סודו של המשקה.
קוקטייל נסיך התפוז Prince of Orange
- 45 מ"ל ינייבר Jenever
- 30 מ"ל דרמבוי Drambuie
- 15 מ"ל מיץ לימון
- 7 מ"ל מיץ תפוזים
- 1 כפית ריבת תפוזים
- 2 טפטופים של אנגוסטורה ביטר Angostura bitters
לקישוט
- סליל קליפת תפוז
אופן הכנה
- מניחים קוביות קרח בכוס ומוסיפים את כל המצרכים
- מנערים עם הקרח ומסננים לכוס נבחרת
- מקשטים בטוויסט תפוזים
להזמנת מלון במרכז בריסל, בלגיה, כנסו לקישור…
-
קלבדוס Calvados, נורמנדי Normandie, צרפת France
תזקיק תפוחי עץ מחבל נורמנדי בצפון מערב צרפת, הוא תוצר שמאות שנים מיוצר ע"י בעלי מטעי תפוחי עץ, מכל סוג ומין כולל זנים שאינם אכילים ע"י אדם. התזקיק חייב להתיישן לפחות שנתיים בחביות עץ אלון צרפתי על מנת שיוכל להחשב לקלבדוס. עוד תוכלו לקרוא בקישור…
להזמנת מלון בחבל נורמנדי, צרפת, כנסו לקישור…
-
רום Ron או Rum. האיים הקריביים
תזקיק רום עושים ממיץ קנה סוכר או דִּבְשָׁה Molasses שמותסס לפני הזיקוק. מסורת התססה וזיקוק מיץ קנה סוכר החלה באיים הקריביים ומשם הרום או Ron (כפי שנקרא שם בספרדית) התפשט לרחבי העולם.
אזור שפך הנהר דמררה Demerara שבגויאנה (ע"י ונצואלה בדרום אמריקה), נחשב לאזור הכי טוב לגידול קני סוכר ממנו מזקקים את הסוכר הנחשב לאיכותי בעולם, הפך גם הוא לאזור יצור רום איכותי ומיוחד. השם רום הוא קיצור שמו של צמח קנה הסוכר בלטינית .Saccharum
קוקטייל מוחיטו Mojito
מצרכים
אופן הכנה
- בכוס מועכים את הנענע, סוכר ולימון לקבלת עיסה
- מוסיפים רום קרח וסודה
- מגישים בכוס הייבול
לחיים Cheers Prost Skål Santé Sláinte Salute Cin-cin Tin-tin Saúde Salud Ya-mas Na zdraví Kippis Egészségedre Na zdrowie Sănătate