כופתאות תפוחי אדמה במילוי בייקון וחמוציות הרים Lingonberries ||| דומים מאוד לכופתאות raspekake הנורבגי, cepelinai הליטאיות או klöße הגרמניות ||| על כופתאות בצק צ'כיות Knedlik סיפרנו וגם על כופתאות אוסטריות Semmelknödel ||| ברוב שבדיה הכופתאות הן קרופקאקור ואילו בצפון הרחוק של שבדיה יש גרסה שונה שנקראת פלט Palt ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים 4-6) מנות)
- 10 תפוח אדמה בינוניים
- 2-3 חלבוני ביצים
- 180 גרם קמח
- 1 כפית מלח
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 2 כפיות פלפל אנגלי קצוץ
למלית
- 200 גרם גבינה מלוחה (או בייקון)
אופן הכנה
- מקלפים ומרתיחים את תפוחי האדמה עד התרככות
- מועכים את התפודים ומחכים שיתקררו
- מערבבים פנימה את החלמונים, מלח, וקמח ולשים לקבלת בצק אחיד ומעצבים מהבצק רולדה
- חותכים את הגבינה (או בייקון) לקוביות קטנות
- מטגנים את גבינה או בייקון במהירות עם הבצל ומערבבים עם התבלינים
- חותכים את גליל בצק התפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- יוצרים שקע במרכז כל פרוסת בצק וממלאים אותו בתערובת הגבינה (או בייקון)
- משטחים כל כיסון כך שתערובת המלית תהיה באמצע ומגלגלים לכדור חלק ואחיד
- מרתיחים סיר מלא מים ומלח
- מכניסים פנימה למים הרותחים את הכופתאות באיטיות ומבשלים ללא מכסה 5-6 דקות עד שהכופתאות עולות וצפות על פני המים
הגשה
מגישים עם לינגונברי וחמאה מומסת. את הכיסונים אפשר גם לחתוך לשניים ולטגן בחמאה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון God aptit