חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כופתאות קרופקאקה שבדיות Kroppkakor

כופתאות תפוחי אדמה במילוי בייקון וחמוציות הרים Lingonberries ||| דומים מאוד לכופתאות raspekake הנורבגי, cepelinai הליטאיות או klöße הגרמניות ||| על כופתאות בצק צ'כיות Knedlik סיפרנו וגם על כופתאות אוסטריות Semmelknödel ||| ברוב שבדיה הכופתאות הן קרופקאקור ואילו בצפון הרחוק של שבדיה יש גרסה שונה שנקראת פלט Palt ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כופתאות קרופקאקה שבדיות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים 4-6) מנות)

למלית

אופן הכנה

  1. מקלפים ומרתיחים את תפוחי האדמה עד התרככות
  2. מועכים את התפודים ומחכים שיתקררו
  3. מערבבים פנימה את החלמונים, מלח, וקמח ולשים לקבלת בצק אחיד ומעצבים מהבצק רולדה
  4. חותכים את הגבינה (או בייקון) לקוביות קטנות
  5. מטגנים את גבינה או בייקון במהירות עם הבצל ומערבבים עם התבלינים
  6. חותכים את גליל בצק התפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  7. יוצרים שקע במרכז כל פרוסת בצק וממלאים אותו בתערובת הגבינה (או בייקון)
  8. משטחים כל כיסון כך שתערובת המלית תהיה באמצע ומגלגלים לכדור חלק ואחיד
  9. מרתיחים סיר מלא מים ומלח
  10. מכניסים פנימה למים הרותחים את הכופתאות באיטיות ומבשלים ללא מכסה 5-6 דקות עד שהכופתאות עולות וצפות על פני המים

הגשה

מגישים עם לינגונברי וחמאה מומסת. את הכיסונים אפשר גם לחתוך לשניים ולטגן בחמאה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון God aptit

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *