דג בקלה הוא נוח לעבודה ואינו דורש טיגון או בישול ארוך ||| הבקלה Torskfisk מאד פופולארי בסקנדינביה בכלל ובשבדיה בפרט ||| הגרסה שלנו ליברלית ומאפשרת ירק מקומי אהוב ושמן זית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 ק"ג דג בקלה מלוח
- 1/2 ק"ג כרובית / ברוקולי / חוביזה
- 1/2 ק"ג תרד
- 2 בצל גדול
- 4 שיני שום
- 2-3 עגבניות בשלות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לטיגון
להגשה
אופן הכנה
- משרים בערב את דג הבקלה בסיר ומכסים אותו במים
- מחליפים את המים פעמיים או שלוש פעמים להוצאת המליחות וריכוך
- בבוקר מסירים את שאריות המלח וחותכים את הדגים לנתכים
- מנקים את העלים שבחרתם ושוטפים אותם היטב
- מרתיחים בסיר את התרד / חוביזה / ברוקולי / כרובית ומיבשים מהמים
- בסיר סוטז' מטגנים את הבצל והשום עד שקיפות
- מוסיפים את הירקות והתרד ונותנים להם לאט להתרכך
- לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית
- עשר דקות לפני שהירקות מוכנים, מוסיפים את דג הבקלה לסיר לבישול קל ועדין
- הערה: ניתן לבשל את המנה הזו עם או בלי העגבניות ולהגיש עם פרוסות אבוקדו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון God aptit