מתכון לעוגת שכבות חגיגית וקלילה ||| עוגה שנראה כאילו מסובכת להכנה אבל לא היא ||| טיפ חשוב: עבודה מדויקת תביא לתוצאה מקסימה ויפה ||| עוגה שתפתיעה כל אורח או כל מסיבה ובסך הכול פשוטה ומיוחדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 24)
- 5 ביצים XL
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף מים חמים
- 1 כף ליקר קפה
- 1 כף אבקת קפה נמס
- 2 כפות שמן
- 35 גרם שמן זית (או 50 גרם חמאה מומסת)
- 1.75 כוסות קמח מנופה
- 2 שקיות אבקת אפייה
לסירופ
- 1 כוס מים
- 3/4 כוס סוכר דמררה
- 3 כפות ליקר שוקולד מריר
למלית
- 3 כפות ממרח שוקולד נוגט (או אבקת נוגט)
- 2 כפות פירורי אגוזי לוז מסוכרים או אגוזים קצוצים
לקרם
- 2 יחידות שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 כפות אבקת קפה נמס
- 2 כפות ליקר קפה או אחר
לעיטור
- 1/2 כוס אגוזים מסוכרים גרוסים
לעבודה
- להכנת העוגה: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה
- כאשר נוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר
- ממשיכים להקציף 7־8 דקות עד לקבלת קצף תפוח וצהבהב
- מערבבים בקערית את המים, ליקר, אבקת קפה נמס, שמן (או חמאה מומסת) עד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את בלילת הקפה לקצף הביצים באטיות ובהדרגה
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מעבירים התערובת לתבנית ומשטחים
- אופים בתנור כ־30 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע ונפרדת קלות מדופנות התבנית
- מצננים היטב
- להכנת הסירופ: שמים את המים והסוכר בסיר ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת הסוכר
- מוסיפים את הליקר, מערבבים ומורידים מהאש
- להכנת הקרם: מקציפים במיקסר וו גיטרה את השמנת מתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים את אבקת הקפה הנמס והליקר, מקציפים קלות לקצפת יציבה
- הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לשלוש שכבות בעובי שווה
- מניחים בתבנית שכבה אחת ומרטיבים אותה בסירופ
- מורחים מעל מעט ממרח נוגט או מפזרים אבקת נוגט
- מפזרים מעל מעט פירורי אגוזי לוז מסוכרים ו/או אגוזים קצוצים
- מורחים מעל שכבת קרם בעובי 1 ס"מ
- מניחים ומכסים בשכבת העוגה האמצעית
- מרטיבים את השכבה השנייה בסירופ
- מורחים ממרח נוגט או מפזרים אבקת נוגט ושברי אגוזים
- מניחים ומכסים בשכבה העליונה
- מורחים בקרם הנותר בשכבה חלקה ושווה
- מאחסנים במקרר לפחות 3־4 שעות
להגשה
לפני ההגשה מפזרים מעל מעט אגוזים מסוכרים גרוסים
בתיאבון