2 מתכונים קלים להכנה לימי הקיץ החמים ||| סלט גזר ופקאן סיני ||| סלט חצילים וגרגירי חומוס ||| כל סלט כחצי שעה עבודה והכל מוכן ישר להגיש ולהתרענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
סלט גזר ופקאן סיני
מצרכים (8 מנות)
- 6-5 גזר מגורד
- צרור עירית קצוצה דק
- 100 גרם אגוז פקאן סיני מרוסק גס
לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס חומץ הדרים
- 3/4 כפית מלח
- 2 כפות שטוחות סוכר דמררה
- 1 שן שום גדולה, כתושה
לעבודה
- מערבבים את גרידת הגזרים עם העירית בקערת הגשה שקופה
- בקערה קטנה נפרדת מערבבים את מצרכי הרוטב
- יוצקים מעל תערובת הגזר
- מערבבים את הסלט עם הרוטב ומפזרים מעל את שברי הפקאן
סלט גרגירי חומוס וחצילים
מצרכים (6 מנות)
- 4־3 יחידות חצילים
- 1 כפית מחוקה מלח
- שמן לטיגון
- 3 מלפפונים חמוצים
- 3 עגבניות גדולות
- 100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
- 100 גרם זיתים שחורים מגולענים
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- מלח
- פלפל
- מיץ מחצי לימון
לעבודה
- מקלפים את החצילים וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ (או לקוביות 2X2 ס"מ)
- בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה לספיגת הנוזלים המרים
- מנגבים את החצילים ומייבשים
- מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה
- מניחים על נייר סופג להספגת שמן עודף
- חותכים את המלפפונים חמוצים והעגבניות לקוביות קטנות
- חותכים את הזיתים (ירוקים ושחורים) לטבעות
- מערבבים המלפפונים, עגבניות וזיתים יחד בקערה
- מוסיפים לקערה את הבצלים, פטרוזיליה, שום, חצילים מטוגנים וגרגירי החומוס ומערבבים
- מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון