חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט גזר וסלט חצילים קייציים

2 מתכונים קלים להכנה לימי הקיץ החמים ||| סלט גזר ופקאן סיני ||| סלט חצילים וגרגירי חומוס ||| כל סלט כחצי שעה עבודה והכל מוכן ישר להגיש ולהתרענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

סלט גזר (צילום Pixabay)

סלט גזר ופקאן סיני

מצרכים (8 מנות)

  • 6-5 גזר מגורד
  • צרור עירית קצוצה דק
  • 100 גרם אגוז פקאן סיני מרוסק גס

לרוטב

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס חומץ הדרים
  • 3/4 כפית מלח
  • 2 כפות שטוחות סוכר דמררה
  • 1 שן שום גדולה, כתושה

לעבודה

  1. מערבבים את גרידת הגזרים עם העירית בקערת הגשה שקופה
  2. בקערה קטנה נפרדת מערבבים את מצרכי הרוטב
  3. יוצקים מעל תערובת הגזר
  4. מערבבים את הסלט עם הרוטב ומפזרים מעל את שברי הפקאן
גרגרי חומוס מבושלים אחד אחד (צילום דני בר)

סלט גרגירי חומוס וחצילים

מצרכים (6 מנות)

  • 4־3 יחידות חצילים
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • שמן לטיגון
  • 3 מלפפונים חמוצים
  • 3 עגבניות גדולות
  • 100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
  • 100 גרם זיתים שחורים מגולענים
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • מלח
  • פלפל
  • מיץ מחצי לימון

לעבודה

  1. מקלפים את החצילים וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ (או לקוביות 2X2 ס"מ)
  2. בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה לספיגת הנוזלים המרים
  3. מנגבים את החצילים ומייבשים
  4. מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה
  5. מניחים על נייר סופג להספגת שמן עודף
  6. חותכים את המלפפונים חמוצים והעגבניות לקוביות קטנות
  7. חותכים את הזיתים (ירוקים ושחורים) לטבעות
  8. מערבבים המלפפונים, עגבניות וזיתים יחד בקערה
  9. מוסיפים לקערה את הבצלים, פטרוזיליה, שום, חצילים מטוגנים וגרגירי החומוס ומערבבים
  10. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון טועמים ומתקנים תיבול.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *