פשטידה של אטריות טאלייטלה Tagliatelle או פטוצ'יני Fettuccine עם מַנְגוֹלְד ||| מנגולד שידוע גם בשם סלק ירוק או Chard או גם Swiss chard ירענן הטעמים ||| קל להכנה ואפשר לאכול חם או קר ||| כל הפרטים בהמשך…
מצרכים (תבנית פיירקס מלבנית או עגולה 26)
- 500 גרם אטריות רחבות טאלייטלה Tagliatelleאו פטוצ'יני Fettuccine
- צרור גדול של מנגולד (סלק ירוק)
- 1-2 בצל קצוץ
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 200 גרם גבינת ברינזה (או חמד)
- 2 ביצים XL
- 1-2 כף קמח
- פירורי לחם
- 50 גרם פתיתי גבינה צהובה
- זעתר לשדרוג
אופן הכנה
- לבשל חבילת האטריות במי מלח
- לסנן
- לחלוט המנגולד במים רותחים ולשפוך את המים (הערה: המנגולד יתכווץ מאד)
- לקצוץ את המנגולד לחתיכות די רחבות
- לטגן בצל עד שקיפות
- להוסיף את המנגולד הקצוץ לבצל המטוגן, תוך בחישה עד שכל הנוזלים והשמן מצטמצמים
- לתבל היטב במלח, הרבה פלפל שחור גרוס
- לערבב את האטריות עם המנגולד והבצל
- להוסיף גבינת ברינזה או חמד מרוסקת בפומפיה גסה
- לערבב היטב
- להוסיף הביצים והקמח ולבחוש
- לשמן היטב התבנית
- לפזר פירורי הלחם עד שיכסו את התבנית והדפנות
- להעביר את כל הבלילה לתבנית
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לאפות בתנור עד שהפשטידה משחימה למעלה
- לקראת סוף האפיה לפזר מעל את פתיתי הגבינה צהובה והזעתר
- להחזיר לתנור לסיום האפייה
להגשה
טעים גם חם וגם קר. מומלץ עם שמנת חמוצה או לצד סלט ירוק
בתיאבון