חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פשטידת אטריות ומנגולד

פשטידה של אטריות טאלייטלה Tagliatelle או פטוצ'יני Fettuccine עם מַנְגוֹלְד ||| מנגולד שידוע גם בשם סלק ירוק או Chard או גם  Swiss chard ירענן הטעמים ||| קל להכנה ואפשר לאכול חם או קר ||| כל הפרטים בהמשך…

פטוצ'יני Fettuccine עם מַנְגוֹלְד (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית פיירקס מלבנית או עגולה 26)

  • 500 גרם אטריות רחבות טאלייטלה Tagliatelleאו פטוצ'יני Fettuccine
  • צרור גדול של מנגולד (סלק ירוק)
  • 1-2 בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת ברינזה (או חמד)
  • 2 ביצים XL
  • 1-2 כף קמח
  • פירורי לחם
  • 50 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • זעתר לשדרוג

אופן הכנה

  1. לבשל חבילת האטריות במי מלח
  2. לסנן
  3. לחלוט המנגולד במים רותחים ולשפוך את המים (הערה: המנגולד יתכווץ מאד)
  4. לקצוץ את המנגולד לחתיכות די רחבות
  5. לטגן בצל עד שקיפות
  6. להוסיף את המנגולד הקצוץ לבצל המטוגן, תוך בחישה עד שכל הנוזלים והשמן מצטמצמים
  7. לתבל היטב במלח, הרבה פלפל שחור גרוס
  8. לערבב את האטריות עם המנגולד והבצל
  9. להוסיף גבינת ברינזה או חמד מרוסקת בפומפיה גסה
  10. לערבב היטב
  11. להוסיף הביצים והקמח ולבחוש
  12. לשמן היטב התבנית
  13. לפזר פירורי הלחם עד שיכסו את התבנית והדפנות
  14. להעביר את כל הבלילה לתבנית
  15. לחמם תנור ל-200 מעלות
  16. לאפות בתנור עד שהפשטידה משחימה למעלה
  17. לקראת סוף האפיה לפזר מעל את פתיתי הגבינה צהובה והזעתר
  18. להחזיר לתנור לסיום האפייה

להגשה

טעים גם חם וגם קר. מומלץ עם שמנת חמוצה או לצד סלט ירוק

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *