פיתה ביתית ליום העצמאות

הטחנות הגדולות של א"י מציעה אריזה חגיגית ומתכון להכנת פיתה בבית ||| קופסת פח מהודרת בעיצוב רטרו ועליה המנון המדינה ומתכון ||| איך להכין פיתה בבית בתנור <<<

אריזה חגיגית לקמח

הטחנות הגדולות – קמח וקופסה לקמח בעיצוב ליום העצמאות (צילום: מנחם גרייבסקי)

טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" מחיפה, מציעה לכבוד יום העצמאות, אריזה חגיגית לקמח חיטה לבן בהיר, עם איור רטרו וברכה לחג עצמאות שמח. על האריזה מתכון מיוחד להכנת פיתה ישראלית.

כמו כן, לכבוד יום העצמאות השיקה "הטחנות הגדולות של א"י" מהדורה מוגבלת של קופסת פח מהודרת בעיצוב תואם לאריזת הקמח, שאותה אפשר להניח דרך קבע על מדף במטבח לאחסון נוח ופרקטי של הקמח ולדקורציה מקסימה במטבח.

מוצרי החברה כשרים. מחיר (אריזת קמח חגיגית וקופסת פח ליום העצמאות): 15 שקלים. לרכישה ברשת לגעת באוכל, פורטי סטריט רמת גן, מאיה בוטיקטבע, הארץ הטובה הרצליה, רני אורגני, 'המזווה' – חנות אינטרנטית, בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות.
למידע על חנויות נוספות באתר <<< דף פייסבוק <<< ובטל': 04-8672137.

מתכון: פיתה ישראלית

פיתה ישראלית (צילום: מנחם גרייבסקי)

(מתאים להכנת 12 פיתות רגילות או 24 פיתות קטנות)
חומרים

  • 770 גרם (5.5 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 480 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים
  • 1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר

אופן הכנה

  1. שמים קמח, שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר
  2. לשִׁים במהירות נמוכה בעזרת וו לישה במשך דקה אחת לאיחוד החומרים
  3. מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית
  4. ממשיכים ללוש 7-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  5. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (או ל-24 חלקים, לפיתות קטנות)
  6. מעצבים כל חלק לכדור חלק
  7. מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, משמנים קלות את הכדורים ומכסים במגבת לחה למשך 10-5 דקות
  8. מרדדים כל עיגול לדסקית שטוחה
  9. מניחים את הפיתה השטוחה על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת חדשה יבשה כדי למנוע התייבשות
  10. מניחים במקום חמים ל-45 דקות
  11. מחממים תנור ל-230 מעלות
  12. מניחים את הפיתות על אבן שמוט או על תבנית חמה ואופים כ-5 דקות עד שהתחתית זהובה והפיתה תפוחה
  13. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת נקייה יבשה

בתיאבון

כתיבת תגובה