השף אליחנן מלכיור עם ניוקי סלק ||| ניוקי שיהיה כשר לפסח וישדרג את החג ||| הפעם מתכון שמתאים לפסח וגם לשאר ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 ק"ג תפוחי אדמה שלמים עם קליפה
- סלק בינוני שלם
- מלח גס
- 50 גרם חמאה
- מעט מלח שולחן
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח מצה
- 1 בצל יבש פרוס
- מי סלק מבושל
למלית
- גבינת כבשים או עיזים רכה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מרטיבים מעט את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית אפייה
- מפזרים מעל מלח גס בנדיבות ומעבירים לתנור ל- 30-40 דקות אפיה
- שוטפים את הסלק היטב ומבשלים לריכוך
- נפריד את הסלק הרך ונשמור את מי הסלק
- נקלף את הסלק ידנית ונכניס לתנור ליבוש יחד עם תפוחי האדמה
- מקלפים את תפוחי האדמה
- מעבירים את תפוחי האדמה והסלק לקערה בעודם חמים
- מוסיפים 50 גרם חמאה, מעט מלח, מרסקים מעט ותוך כדי העבודה, מוסיפים 2 ביצים ו-2 כוסות קמח מצה
- ממשיכים לרסק עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה
- יוצרים גוש בצק ומכניסים למקרר ל-3 שעות מינימום
- מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח
- מזליפים את הגבינה עם שקית זילוף, במקטעים שווים של 1.5 ס"מ בין זילוף אחד לשני
- מגלגלים לצורת "נקניק" בעובי של 1.5 ס"מ
- בעזרת כף עץ חותכים במקטעים של 2 ס"מ כל אחד (כף העץ עוזרת בהדבקת הקצוות ויוצרת למעשה את צורת הניוקי)
- נטגן בצל פרוס על מחבת עד קבלת צריבה
- נוסיף את הניוקי לטיגון קל
- נוסיף את מי הסלק ונבשל כ-8 דקות
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון