חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ניוקי סלק ממולא גבינת צאן

השף אליחנן מלכיור עם ניוקי סלק ||| ניוקי שיהיה כשר לפסח וישדרג את החג ||| הפעם מתכון שמתאים לפסח וגם לשאר ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

ניוקי סלק ממולא גבינת עיזים (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (4 מנות)

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה שלמים עם קליפה
  • סלק בינוני שלם
  • מלח גס
  • 50 גרם חמאה
  • מעט מלח שולחן
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח מצה
  • 1 בצל יבש פרוס
  • מי סלק מבושל

למלית

  • גבינת כבשים או עיזים רכה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מרטיבים מעט את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית אפייה
  3. מפזרים מעל מלח גס בנדיבות ומעבירים לתנור ל- 30-40 דקות אפיה
  4. שוטפים את הסלק היטב ומבשלים לריכוך
  5. נפריד את הסלק הרך ונשמור את מי הסלק
  6. נקלף את הסלק ידנית ונכניס לתנור ליבוש יחד עם תפוחי האדמה
  7. מקלפים את תפוחי האדמה
  8. מעבירים את תפוחי האדמה והסלק לקערה בעודם חמים
  9. מוסיפים 50 גרם חמאה, מעט מלח, מרסקים מעט ותוך כדי העבודה, מוסיפים 2 ביצים ו-2 כוסות קמח מצה
  10. ממשיכים לרסק עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה
  11. יוצרים גוש בצק ומכניסים למקרר ל-3 שעות מינימום
  12. מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח
  13. מזליפים את הגבינה עם שקית זילוף, במקטעים שווים של 1.5 ס"מ בין זילוף אחד לשני
  14. מגלגלים לצורת "נקניק" בעובי של 1.5 ס"מ
  15. בעזרת כף עץ חותכים במקטעים של 2 ס"מ כל אחד (כף העץ עוזרת בהדבקת הקצוות ויוצרת למעשה את צורת הניוקי)
  16. נטגן בצל פרוס על מחבת עד קבלת צריבה
  17. נוסיף את הניוקי לטיגון קל
  18. נוסיף את מי הסלק ונבשל כ-8 דקות

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *