חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ניוקי ללא גלוטן כשר לפסח וללא שרויה

השף אליחנן מלכיור מציע ניוקי כשר לפסח וללא שרויה ||| 3 מתכונים למנה אחת ללא גלוטן ||| מתכון ניוקי תפוחי אדמה ||| מתכון ניוקי טפיוקה ||| מתכון ניוקי טפיוקה משופר ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך

ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן (צילום אליחנן מלכיור)

ניוקי מטוגנים Gnocco Fritto

מספר השף מלכיור: יש לי מתכון ותיק של ניוקי שפרסמתי אותו כאן, אבל הבעיה שהוא כולל קמח מצה והמשמעות שזה עם גלוטן וגם לא מתאים לשומרי כשרות מקפידה שלא אוכלים שרויה. פנו אליי שפים חרדים וביקשו מתכון ללא שרויה אז כיוון שכמו כולם אני בבית שלא מרצון נרתמתי למשימה.

באיטליה קוראים להם ניוקי מטוגנים Gnocco Fritto והסברה שמקור המנה הוא צרפת אלא שבצרפת הניוקי הוא למעשה בצק רבוך מטוגן, בעוד שהאיטלקים משתמשים בתפוח אדמה כחלק המרכזי של המנה אליה משדכים קמח וביצים. אני מעדיף לטגן בשמן עמוק. הפעם, כיוון שלא היה לי מספיק שמן למלא את המטגנת, טיגנתי במחבת אבל ממליץ בחום שמן עמוק.

ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן וכשר לפסח (צילום אליחנן מלכיור)

מתכון ניוקי תפוחי אדמה

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה מבושלים או אפויים לפרוק
  • 80 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 80 גרם פלקס תפוחי אדמה (תוספת שתעשיר את הבצק אך לא חובה)
  • 2 ביצים  L
  • ניתן להוסיף גבינה צהובה מגוררת (במידה וזו מנה שמלווה מנה בשרית אפשר לוותר)
  • טימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים ויוצרים בצק
  2. מניחים לבצק שלוש שעות
  3. יוצרים גליל בעובי של 2 ס"מ
  4. נחתוך עם סכין או קלף בצק ברוחב 2 ס"מ
  5. נחמם מחבת עם שמן לחום בינוני או עדיף מטגנת בשמן עמוק
  6. נכניס הניוקי לטיגון
  7. מקררים את הניוקי

הצעת הגשה

מכינים רוטב שבא לנו כמו למשל רוטב רוזה פשוט משמנת ועגבניות.

הכנת גליל הבצק לניוקי תפוחי אדמה (צילום אליחנן מלכיור)

מתכון ניוקי טפיוקה

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה מבושלים או אפויים לפרוק
  • 80 גרם קמח טפיוקה Tapioca
  • 2 ביצים  L
  • טימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
חיתוך ניוקי תפוחי אדמה (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים ויוצרים בצק
  2. מניחים לבצק שלוש שעות
  3. יוצרים גליל בעובי של 2 ס"מ
  4. נחתוך עם סכין או קלף בצק ברוחב 2 ס"מ
  5. נחמם מחבת עם שמן לחום בינוני או עדיף מטגנת בשמן עמוק
  6. נכניס הניוקי לטיגון
  7. מקררים את הניוקי
  8. להגשה נבשל עם רוטב שנבחר

מתכון ניוקי טפיוקה משופר

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה מבושלים או אפויים לפרוק
  • 80 גרם קמח טפיוקה Tapioca
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 2 ביצים  L
  • טימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
טיגון ניוקי (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. מערבבים את קמח הטפיוקה עם המים עד שנהפכו לבצק
  2. עכשיו מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים ליצירת בצק אחיד
  3. מניחים לבצק שלוש שעות
  4. יוצרים גליל בעובי של 2 ס"מ
  5. נחתוך עם סכין או קלף בצק ברוחב 2 ס"מ
  6. נחמם מחבת עם שמן לחום בינוני או עדיף מטגנת בשמן עמוק
  7. נכניס הניוקי לטיגון
  8. מקררים את הניוקי
  9. להגשה נבשל עם רוטב שנבחר

הערה: בצק זה עדיף על הקודם וכי הוא יותר נוח לעיבוד

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *