מתכון: סלט טאבולה קוסקוס וטחינה

אחוה והשפית ג'קי אזולאי מגישים מתכון לסלט טבולה ||| מנה נפלאה ומזינה של סלט טאבולה רענן וטעים, עם קוסקוס מלא ובתיבול של טחינה ||| סלט עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת ולאירוח משפחתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

סלט טאבולה קוסקוס וטחינה (צילום נופר בוגנים)

מצרכים

  • 350 גרם קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה
  • 1 בצל
  • 3 מלפפונים
  • 2 פלפל אדום
  • 2 צנוניות פרוסות דק
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור נענע
  • צרור שמיר
  • חופן אגוזי מלך

לרוטב הטחינה

  • 1/4 כוס טחינה גולמית אחוה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

להגשה

  • מעט אגוזי מלך

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מכינים את הקוסקוס עם מלח, שמן ומים רותחים (עלפי הוראות היצרן)
  2. מכסים בכלי בניילון נצמד ומניחים לקוסקוס להצטנן מעט
  3. קוצצים את עשבי התיבול
  4. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות
  5. פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות
  6. מערבבים את כל חומרי הסלט עם הקוסקוס בקערה ומתבלים
  7. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל (טיפ: אפשר להוסיף לרוטב הטחינה מעט פטרוזיליה וכוסברה)

הגשה

יוצקים את רוטב הטחינה מעל סלט הטבולה ומפזרים מעל אגוזי מלך

בתיאבון

כתיבת תגובה