אחוה והשפית ג'קי אזולאי מגישים מתכון לסלט טבולה ||| מנה נפלאה ומזינה של סלט טאבולה רענן וטעים, עם קוסקוס מלא ובתיבול של טחינה ||| סלט עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת ולאירוח משפחתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 350 גרם קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה
- 1 בצל
- 3 מלפפונים
- 2 פלפל אדום
- 2 צנוניות פרוסות דק
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- צרור נענע
- צרור שמיר
- חופן אגוזי מלך
לרוטב הטחינה
- 1/4 כוס טחינה גולמית אחוה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
להגשה
- מעט אגוזי מלך
אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס עם מלח, שמן ומים רותחים (עלפי הוראות היצרן)
- מכסים בכלי בניילון נצמד ומניחים לקוסקוס להצטנן מעט
- קוצצים את עשבי התיבול
- חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות
- פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות
- מערבבים את כל חומרי הסלט עם הקוסקוס בקערה ומתבלים
- להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל (טיפ: אפשר להוסיף לרוטב הטחינה מעט פטרוזיליה וכוסברה)
הגשה
יוצקים את רוטב הטחינה מעל סלט הטבולה ומפזרים מעל אגוזי מלך
בתיאבון