השבדים אוהבים לביבות תפוחי אדמה לצד בייקון וחמוציות הרים Lingonberrie||| הגרסאות המזרח אירופאיות ומהמטבח היהודי מוכרות לנו עם כרעמזאלאך שעליהם כבר סיפרנו כאן ||| היכרנו את הלביבה או לאַטקעס וכבר סיפרנו עליהן כאן ||| הפעם מתכון חביב על השבדים כל ימות השנה בין אם לארוחת בוקר או לארוחת ערב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
להגשה
- ריבת חמוציות או מה שאוהבים
- 400-500 גרם בייקון
אופן הכנה
- הכנת בלילת הלביבה: בקערה גדולה מערבבים ביצה, קמח, חלב ומלח
- מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם לתוך קערת בלילת החלב
- מערבבים פנימה ומערבבים לאחידות
- מטגנים לביבות קטנות או גדולות לפי מה שאוהבים, עד להזהבה
- מטגנים את הבייקון עד שהוא פריך
- מגישים עם ריבת חמוציות לינגונברי או אחרת שאוהבים
- טיפ: לנמנעים מבייקון, אפשר להגיש לצד גבינה מלוחה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון God aptit