לביבה שהיא להיט בפסח נקראת כרעמז'ל וברבים כרעמזאלאך ||| מאכל דומה בחנוכה נקרא לאַטקע או ברבים לאַטקעס ||| מתכונים מספר המתכונים של אביבה המבוסס על המתכונים בני יובל שנים של אימי ||| שני מתכוני לביבות כשרות לפסח וטעימות בכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר עולים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקורו של המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). עוד מתכונים תמצאו כאן באתר, כמו מתכון זה.
מתכון: כרעמזאלאך מתוקים
מצרכים
אופן הכנה
- שופכים את המים הרותחים על קמח המצה, הסוכר והמלח
- בוחשים לקבלת תערובת אחידה ויציבה
- מחכים שהתערובת תתקרר
- מוסיפים את הביצים ואת גרידת הלימון או התפוז ומערבבים
- מטגנים בשמן כל לביבה
מתכון: חרמזלאך לפסח
מצרכים
- 500 גרם קמח מצה
- 1-2 כוסות מים רותחים
- 1 כוס סוכר
- 6 ביצים
- כוסית רום כהה או גרידת קליפת לימון / תפוז
- שמן לטיגון
אופן הכנה
- לערבב את קמח המצה עם המים
- להשאיר את הבלילה להתקרר
- להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לקבלת תערובת אחידה ויציבה
- לטגן את הלביבות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. חג שמח ובתיאבון