עוגה עשירה בטעם של קפה ומייפל שקל להכינה ||| עוגה בחושה מאד מתוקה שתמתיק לכם את ארוחת הביניים של Five O'Clock ||| מומלץ לבחור קפה אספרסו שאוהבים ותקבלו תוצאה שתקלע לטעמכם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)
לעוגה
- 4 ביצים XL
- 2 כפיות מחית וניל
- 2 מנות קפה אספרסו קצר
- 1.25 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח תופח
- קורט מלח
- 3/4 כוס חלב
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות גדושות חמאה רכה
לציפוי
- 4 כפות חמאה
- 2 כפות גדושות סירופ מייפל
- 2 כפות מהודקות סוכר חום
- 3 כפות שמנת מתוקה
- 1/2 כוס אגוזי פקאן גרוסים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הביצים, מחית וניל, אספרסו וסוכר, עד שנוצרת בלילה אחידה
- מוסיפים תוך כדי המשך ערבול את הקמח והמלח לסירוגין עם החלב, השמנת והחמאה הרכה
- ממשיכים לערבב רק עד שהמצרכים נטמעים בתערובת
- מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- אופים במרכז התנור במשך 30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא מכוסה פירורים לחים
- הכנת הציפוי: מבשלים חמאה, מייפל וסוכר חום עד שהכל נמס והופך לסירופ
- מסירים מהכיריים ומוסיפים את השמנת מתוקה ואת שבבי אגוזי הפקאן ומערבבים עד אחידות
- מוציאים את העוגות מהתנור ומיד יוצקים עליהן את בלילת הציפוי
- מחזירים לתנור, לקלייה בגריל עליון בלבד, למשך כ- 3 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון