מרק עם טעמים ותיבול מזרח תיכוני שיעיף לכם את הסכך ||| העיקר הוא הכנה נכונה של החצילים שנותנים את הטון במרק הזה ||| חצילים שרופים במידה, גבינה שאוהבים ויין טוב עושים את כל ההבדל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
למרק
- 4 חצילים שרופים קלופים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 100 גרם חמאה
- 5 כפות שמן זית
- 300 גרם גבינת מנצ'גו או גבינת גאודה עיזים מגורדת
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 ליטר מים
- מלח
- פלפל לבן
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
לרוטב הפסטו
- 2 כוסות ריחן (בזיליקום)
- 3 שיני שום קלופות
- 3 כפות גדושות צנוברים
- 1/2 כוס שמן זית
להגשה
- 2 חצילים שרופים פרוסים
- מעט גבינת גאודה מגורדת
אופן הכנה
- טוחנים את כל מצרכי הפסטו למחית ושמים במקרר בכלי סגור
- הכנת המרק: מטגנים את הבצל עם החמאה ושמן הזית
- מוסיפים את הגבינה וממשיכים לטגן 3 דקות עד שהגבינה נמסה
- מוסיפים את החצילים ואת היין ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את המים, מתקנים תיבול במלח ופלפל ומבשלים את המרק במשך שעה
- מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל20 דקות נוספות
- טוחנים את המרק בסיר עם בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק וקטיפתי
- מחלקים את המרק לקעריות הגשה
- מניחים מעל כל מנה 1/2 פלח חציל וכף שטוחה פסטו
- מגרדים גבינה מעל ומגישים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite