רביולי הוא כיסון איטלקי שכל אחד מכיר ||| תוכלו למצוא כאן אצלנו רביולי בטטה, או גם רביולי גבינות שהכיסונים נעשו במפעל והדגש על התיבול והרוטב ||| הפעם מתכון להכנת הרביולי עצמאית במטבח הביתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
לבצק
למלית
- 200 גרם תרד טרי, שטוף
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 40 גרם פרמז'ן, מגורדת דק, ותוספת להגשה
- 1 לימון, גרידת הקליפה בלבד
לחמאת המרווה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מוקסר עם וו גיטרה מערבבים בעדינות את הקמח, ביצים וקורט נדיב של מלח עד אחידות. זה אולי נראה יבש מאוד בהתחלה, אבל זה יצור בהדרגה בצק. אם לאחר כדקה זה עדיין נראה פירורי, מוסיפים 1-2 כפיות מים
- ללוש לאחר כל הוספה של אחד המצרכים או מים
- ממשיכים ללוש במשך 6-8 דקות, או עד שהבצק חלק ונמתח, וקופץ בחזרה כאשר לוחצים לתוכו את האצבע.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים
- עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-45 דקות לפחות
- הכנת המלית: מכניסים את עלי התרד למחבת יבש גדול ומניחים על להבה גבוהה
- מחממים את עלי התרד, הופכים לעתים קרובות, במשך 3-5 דקות עד שהוא נבול לחלוטין
- מסננים במסננת, לוחצים החוצה כמה שיותר נוזלים
- עוטפים את עלי התרד במגבת נקייה ולוחצים החוצה את כל הנוזל שנותר, כדי שהתרד יתייבש ככל האפשר
- קוצצים דק את התרד ומעבירים לקערה יחד עם הריקוטה, פרמז'ן וגרידת הלימון
- מתבלים לפי הטעם במלח והרבה פלפל שחור, מערבבים היטב ומניחים בצד
- בסיר גדול מחממים את המרווה, שום וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהחמאה נמסה
- מבשלים בעדינות במשך 5 דקות, ואז מסירים מהלהבה ומניחים להתקרר. מתבלים בקורט מלח ופלפל שחור
- מוציאים מנת בצק אחת מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומפדרים קלות את הבצק בקמח
- משטחים עם מערוך לרוחב מכונת הפסטה שלכם או לעובי 1/2 ס"מ
- הזינו את הבצק בצורה הרחבה ביותר, ולאחר מכן קפלו כל צד של הבצק למרכז, כאילו הייתם מקפלים אותו שיתאים ליצירת כיסון
- לחילופין, חיתכו את הבצק לרצועות ברוחב 4-5 ס"מ
- חיתכן כל רצועה לאורך 8-10 ס"מ כך שלאחר המילוי תוכלו ליסגור לרביולי עם תוכן
- הניחו את רצועות הבצק (4X8 ס"מ או מעט יותר) על משטח עבודה מקומח וכסו במגבת נקייה לחה
- מניחים כפיות מתערובת הריקוטה ושמים במרחק שווה מ-3 צדדים כך שתקפלו הרצועה תהייה בליטה ממש במרכז הכיסון בצק
- בעזרת מברשת בצק ומים מרטיבים את הפסטה מסביב למילוי הריקוטה ומקפלים את החלק הריק של רצועת הבצק על החלק עם המלית ומהדקים את שולי הבצק בעדינות כלפי מטה סביב תלוליות המילוי תוך דחיפה החוצה של כיסי האוויר
- מניחים את הרביולי על מגש, מפדרים במעט קמח ומכסים בניילון נצמד
- חוזרים על הפעולה (15-22) עם כל הבצק
- כשמוכנים להגשה
- מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים ומבשלים את הרביולי (במנות אם צריך) במים הרותחים כ-3 דקות
- מניחים את מחבת חמאת המרווה על להבה קטנה ומחממים
- מוציאים את הרביולי בעזרת כף מחוררת ומוסיפים למחבת עם חמאת המרווה
- מערבבים בעדינות לאיחוד
- מגישים מיד עם מעט פרמז'ן ופלפל שחור מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito