חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל דגים וקישואים עם קארי מאסמן וקרם קוקוס

מנה ארומטית, עשירה וייחודית המשלבת בין מטבחי דרום-מזרח אסיה לבין ניחוחות ביתיים של ירקות טריים ודג ים ||| תבשיל שמחמם את הלב, ומציע חוויה מרגיעה ונועזת של טעמים, עם מרקם עדין שמתאים לארוחות ערב או לאירועים מיוחדים ||| קארי מאסמאן הוא אחד מסוגי הקארי העדינים יותר במטבח התאילנדי שמבוסס על תבלינים חמים כמו קינמון, הל וציפורן, בשילוב עם צ'ילי עדין, למתיקות וחריפות עדינה שמעניק לתבשיל ארומה עמוקה ומעושנת עם רמזים מתוקים ||| תבשיל מושלם לאוהבי אוכל אסיאתי שרוצים לנסות משהו קצת שונה אך עם שורשים מסורתיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

נתחי פילה דג בסומאק וירקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (2-3 מנות)

שדרוג

  • 300 גרם שעועית עדינה קפואה
  • חופן עלי תרד

להגשה

שלבי הכנה

  1. שוטפים את הדגים היטב במים. למהדרין, אפשר להניח את הדגים בקערת מים עם קצת לימון למשך 15 דקות
  2. חותכים את הבצלים לרבעים ואת הקישואים לקוביות גדולות או לפרוסות
  3. בסיר סוטאז' מחממים שמן ומטגנים את הבצלים והשום במשך 10 דקות
  4. מוסיפים את הקישואים ואם משדרגים עם שעועית ותרד, אז גם אותם, ומערבבים
  5. מוסיפים את מחית הקארי ואת הקרם קוקוס ומערבבים היטב
  6. מביאים לרתיחה עדינה וכשהרוטב כבר חם ומתבשל בערך 15 דקות מוסיפים את הדגים
  7. מבשלים עוד 15 דקות עד שהדגים מוכנים. טיפ: חשוב לא לבשל את הדגים יותר מדי אלא רק עד שהם מוכנים מבפנים. אפשר גם לפתוח אחד ולראות שהוא בצבע לבן אטום ולא שקוף
  8. מגישים עם המון כוסברה וקצת מיץ לימון מעל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *