עוגת שוקולד מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת שוקולד כמו שכולם אוהבים אבל ללא שימוש בקמח רגיל ||| תערובת קמח פתוח אדמה וקמח מצה עושים את העבודה לקבלת עוגה כשרה לפסח ||| עוגה של פעם – פשוטה וטעימה לכל ימות השנה כולל פסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר עולים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקורו של המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). עוד מתכונים תמצאו כאן באתר, כמו מתכון זה.
מצרכים
- 4 כפות אבקת קקאו
- 5 ביצים XL מופרדות
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כוס קמח תפוח אדמה
- 3/4 כוס קמח מצה
- 15 גרם אבקת אפיה
- 250 גרם חמאה
- 1.25 כוסות מים
- מעט תמצית רום
לקישוט
- שבבי קוקוס
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את קמח תפוחי האדמה, קמה מצה ואבקת אפיה לקבלת תערובת אחידה
- בסיר בינוני בוחשים עד רתיחה את המים, קקאו וסוכר
- לכבות הלהבה ולהוסיף את החמאה ולבחוש לאחידות
- מוסיפים את חלמוני הביצים ובוחשים
- מפרישים הצידה 1/2 כוס מבלילת הקקאו לטובת הציפוי
- מוסיפים לשאר הבלילה בסיר את תערובת הקמחים
- מוסיפים כמה טיפות תמצית רום ומערבבים לאיחוד
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים לקבלת קצף יציב
- מקפלים לתערובת את קצף הביצים עד קבלת תערובת אחידה
- שופכים התערובת לתבנית אפיה או תבנית עגולה 22
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 30-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה
- מוציאים את העוגה ובעודה חמה מצפים עם בלילת הקקאו ששמרנו בצד
- מפזרים מעל מעט שבבי קוקוס
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון