מתכון: חצ'פורי Khachapuri

מאפה מסורתי מהמטבח הגיאורגי, הנחשב לאחד הסמלים הקולינריים של גאורגיה עליו כתבנו בהרחבה כאן ||| בעידן האינסטגרם וצילומי האוכל התחיל גל התעניינות באוכל גיאורגי בכלל ובחצ'פורי, במיוחד בגרסת אדג'ארי שנראה כמו יצירת אומנות עם הסירה, הגבינה הנמסה והביצה ||| המראה של המאפה בצורת סירה גרמו לו להפוך לוויראלי, תחילה באירופה (רוסיה, טורקיה, צרפת), ואח"כ בארה"ב, אוסטרליה, קנדה ובמחוזותינו ||| מהגרים גיאורגים פתחו מאפיות ומסעדות, והפיצו את המאפה הלאומי שלהם ||| ישראלים התאהבו בטעמים החמים, המלוחים והביתיים של המטבח הזה, שהזכיר לרבים גם טעמים ממזרח אירופה וגם מהמזרח התיכון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חצ'פורי אצ'רולי Acharuli Khachapuri (צילום דני בר)

מצרכים (6 יחידות)

לבצק

למלית הגבינה מלוחה

להברשה

לציפוי

שלבי הכנה

1 מ

  1. הכנת בצק השמרים: בקערה מפוררים את השמרים לתוך 150 מ"ל מים פושרים (מתוך כמות המים הכוללת)
  2. מוסיפים ½1 כפות קמח ו-½ כפית סוכר ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
  3. נותנים לבלילה לנוח 20-15 דקות עד שמתחילות להיווצר בועות ויש תסיסה של השמרים
  4. במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה שמים את כל כמות המים שנותרה והשמן
  5. בקערה נפרדת מערבבים קמח ומלח ומוסיפים לקערת המיקסר
  6. מוסיפים את בלילת השמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה במשך 8-7 דקות
  7. נותנים לבצק לנוח כ-20 דקות
  8. לשים את הבצק לישה חוזרת קצרה 5-4 שניות ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 150 גרם כל אחד
  9. נותנים לכדורי הבצק לנוח
  10. הכנת המלית: בזמן שהבצק נח, מגרדים לתוך קערה, את כל הגבינות בפומפייה
  11. מוסיפים ביצים, חמאה מומסת ומלח לפי הטעם ומערבבים לקבלת מסה אחידה
  12. הכנת הכיסונים: מחממים תנור ל-180 מעלות
  13. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי של 4-3 מ"מ
  14. מניחים במרכז העיגול שישית מהמלית ושוברים על המלית ביצה
  15. אוספים את קצוות הבצק כלפי המרכז, עד שהן נפגשות
  16. מוציאים את האוויר הכלוא בכיסון, סוגרים אותו ומשטחים קלות
  17. מושחים את הבצק בבלילת ביצה ואופים במשך 12-10 דקות עד להזהבה
  18. מיד לאחר האפייה מורחים בעזרת מברשת על החצ'פורי, שכבת חמאה מומסת

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבוןმადით

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *