מנה מרעננת, צבעונית ומלאת טעמים ים-תיכוניים שמשלבת חמיצות עדינה, מרירות קלה ומתיקות מאוזנת ||| הסלט מאופיין במרקם מגוון כאשר הארטישוק הרך משתלב עם הפריכות של הסלרי, הרעננות של הרוקולה והעסיסיות של התפוז ||| בזכות שילוב של שמן זית, כוסברה, זיתים ותבלינים, הסלט הזה עשיר בטעם וניחוח ים-תיכוני קלאסי ||| מתאים להגיש את הסלט כתוספת קלילה לארוחה ים-תיכונית או כמנה ראשונה מרעננת לצד דגים או בשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 6 לבבות אַרְטִישׁוֹק (קִנְרֵס או חֻרְשָׁף) מקולפים
- 3 לימון חצויים
- 1 גבעול סלרי (כַּרְפַּס), העלים
- 1 כף צלפים
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי אדום פרוס דק
- 1 לימון – המיץ בלבד
- חופן כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) חתוכה גס
- חופן עלי רוקולה / עלי בייבי
- ½ בצל סגול פרוס דק
- 1 תפוז קלוף מפולח לפלחים ומפולט
- חופן זיתים מגולענים
- שמן זית
- מלח גס
- פִּלְפֵּל שחור
שלבי הכנה
- בסיר מים מבשלים את הארטישוק המקולף עם חצאי הלימונים והסלרי במשך 25 דקות
- פורסים את לבבות הארטישוק המבושלים לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת כמו מניפה
- מפזרים מעל את הצלפים, חצי מכמות הצ'ילי הפרוס, מעט מלח גס, מעט שמן זית וקצת ממיץ הלימון
- בקערה מערבבים את הכוסברה, עלי הבייבי (או רוקולה), בצל, תפוז, וזיתים
- מניחים את סלט הירוקים במרכז מניפת הארטישוק, ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…