חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שטרודל אגוזים ודבש Walnuss Honig Strudel

שטרודל דבש אגוז, הוא מאפה שמקורו באוסטריה ונהנים ממנו כבר ברחבי תבל וגם במטבח היהודי ||| מאפה שעושה שימוש בכוח הממתיק של הדבש, העשיר וטבעי במקום סוכר מעובד ||| לעתים משתמשים באגוזים קלויים לפני שילובם בדבש, מה שמוסיף עושר ועומק טעם למילוי ||| יש גרסאות שכוללות גם מרכיבים נוספים כגון קינמון, צימוקים או פירורי לחם ||| מומלץ להגיש Walnuss-Honig-Strudel שהוא חמים, בליווי כדור גלידת וניל או כף קצפת ||| אפשר ליהנות ממנו כקינוח או כפינוק מתוק עם קפה או תה ||| כל הפרטים ושלושה מתכונים בהמשך…

שטרודל אגוזים ודבש (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

להברשה

למלית

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, מלח וגרידת לימון
  2. בקערת זכוכית מחממים מעט במיקרוגל, את החלב עם החמאה והדבש הנוזלי
  3. ממיסים את השמרים בנוזל החם
  4. מוסיפים את בלילת השמרים לתערובת הקמח ומערבבים עד קבלת בצק חלק. הערה: כמות החלב עשויה להשתנות מעט בהתאם לסוג הקמח שמשתמשים, על כן תחילה מוזגים בזהירות. הניסיון הוכיח שעם קמח כהה מאוד צריך קצת יותר נוזלים
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים במקום חמים למשך כשעה שהבצק יתפח
  6. הכנת המלית: בקערה מחממים מעט במיקרוגל את השמנת והדבש ומערבבים
  7. מוסיפים את הקינמון ווניל ולבסוף מקפלים פנימה את אגוזי המלך הקצוצים דק
  8. מרדדים את הבצק לגודל תבנית תנור
  9. מפזרים מעל את תערובת האגוזים בצורה אחידה
  10. מגלגלים את הבצק מהצד הארוך ליצירת צורת שטרודל, ומהדקים היטב את שולי הבצק. הערה: אפשר לחתוך את השטרודל ל-2 חלקים שווים
  11. מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  12. מברישים את השטרודל בחלמון הביתה הטרופה
  13. אופים במשך 30-40 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit 

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

מתכון: האָניק שטרודל Honigstrudel

הגרסה הנפוצה בקרב יהודי מערב רומניה.

מצרכים

לבצק

למלית

  • 1 כוס סוכר
  •  350גרם אגוזים טחונים
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • 150 גרם רחת לוקום חתוך לקוביות קטנות מאד

לציפוי

  • דבש מדולל במים חמים

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) לשים את מצרכי הבצק לקבלת חלק, נעים לעבודה ולא דביק
  2. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים
  3. מרדדים חלק בצק לגודל כ- 30 ס"מ
  4. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  5. מברישים את פני הבצק המרודד בחמאה
  6. מפזרים על עלה הבצק את מצרכי המילוי – סוכר, אגוזים טחונים, גרידת הלימון ורחת לקום
  7. מגלגלים את עלה הבצק לקבלת גליל שטרודל
  8. חותכים לקבלת עוגיות כרוכית בעובי 2 ס"מ ומניחים בתבנית המרופדת
  9. מברישים את פני העוגיות בדבש המדולל
  10. אופים במשך 15-20 דקות לקבלת הגוון האפוי שאוהבים. הערה: בזמן האפיה מומלץ להוציא התבנית ולהבריש דבש מדולל פעם נוספת. זה יבטיח לקבל את הברק של העוגיות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Pofta Buna

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

שטרודל אגוזים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: הוניג שטרודל

הגרסה הנפוצה בקרב יהודי צ'כוסלובקיה והונגריה, שכמובן למדו מהסביבה והתאימו למטבח היהודי.

מצרכים

לבצק

למלית

  • 250 גרם אגוזים טחונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • מעט רוּם או תמצית רום
  • שדרוג: 100 גרם רחת לקום, חתוך לקוביות קטנות

להברשה

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את מצרכי המלית
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד וחלק ולא דביק
  3. מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים שווים
  4. לרדד חלק בצק אחד לריבוע של כ- 25 ס"מ
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  6. מפזרים כשישית מתכולת המלית במרכז עלה הבצק ומגלגלים לקבלת גליל שטרודל
  7. מניחים השטרודל בתבנית המרופדת
  8. עושים אותו דבר עם 5 חלקי הבצק שנותרו ונקבל 6 רולדות בתבנית
  9. חורצים בחיתוך עמוק את גליל השטרודל לקבלת עוגיות בעובי של כ- 2 ס"מ
  10. מברישים את גלילי השטרודל עם ביצה טרופה
  11. אופים במשך 30-35 דקות עד קבלת גוון אפוי יפה
  12. מצננים את המאפה
  13. חותכים את גלילי השטרודל לקבלת עוגיות שטרודל, ומניחים אותן מפוזרות בתבנית עם פרופיל השטרודל כלפי מעלה
  14. מברישים על פני צד אחד של כל עוגייה שטרודל מעט דבש מדולל ונותנים לכל להיספג היטב
  15. מגישים או שומרים בכלי אטום

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Jo it Vadjyot

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *