מרק נפלא ומהיר הכנה שיכול להיות גם מנה עיקרית לצד לחם תירס או בגט ||| מנת נהדרת מהמטבח המקסיקני הישר למטבח שלכם ||| מרק שניתן לקרר לשימוש מאוחר יותר ולחמם בתנור לקראת הגשה ||| מרק עשיר שיכול להיות ארוחה מלאה בצד לחם שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 2 כפות שמן זית עדין או חמאה
- 2 כפות קמח
- 4 כוסות ציר ירקות
- 1 ק"ג דלעת
- 2 פִּלְפֵּל צ'יפוטלה ברוטב אדובו Adobo, טחונים
- 2 גביעי שמנת
- 2 כפות סופריטו Sofrito
- 1 כף רוטב ווסטרשייר Worcester
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
להגשה
- שבבי גבינה צהובה או נתחי גבינה מותכת
- כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
אופן הכנה
- מקלפים את הדלעת ומבשלים את הדלעת להתרככות
- לאחר התרככות מרסקים את הדלעת לקבלת פירה
- מחממים את החמאה בסיר גדול על להבה בינונית
- מערבבים פנימה את הקמח ומבשלים כ-3 דקות עד שהקמח הופך לחום זהוב
- טורפים פנימה את ציר הירקות ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
- טורפים פנימה את מחית הדלעת עד שלא נשארים גושים
- מוסיפים את פלפלי הצ'יפוטלה, שמנת, סופריטו, רוטב ווסטרשייר, מלח ופפריקה
- מחזירים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים במשך 8 דקות עד שמסמיך ומעט במרקם קרם
- מגישים חם ומעטרים בשבבי גבינה ועלי כוסברה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito