קינוח מושלם לכל אירוע או חג ||| המתכון משלב מרכיבים בסיסיים להכנת עוגה רכה ונימוחה, עם נגיעות רום וליקר שוקולד שמעניקות טעם עשיר ||| הבצק שמורכב מקציפת ביצים יוצר מרקם אוורירי במיוחד ||| האפייה המדויקת מבטיחה שהעוגה תישאר לחה ולא תתייבש ||| הציפוי המפנק עשוי משוקולד חלב או מריר ושמנת מתוקה, שמוסיפים לעוגה קרמיות ויופי ||| עיטור של סוכריות צבעוניות נותן לעוגה מראה חגיגי וכיפי ||| המתכון פשוט לביצוע ומניב תוצאה מרשימה וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 24 או 26 ס"מ)
- 4 ביצים L
- ⅔ כוס סוכר
- ¾ כוס שמןן
- ¾ מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כפית רוּם
- 1 כפית ליקר שוקולד או וניל איכותי
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 כוס קמח
- 1 כוס אבקת שוקולית מנופה
- תרסיס שמן או חמאה
לקימוח
- מעט קמח
לציפוי
- ¼ מיכל שמנת מתוקה (שנותרה משלב 2 מטה)
- 1-2 כפיות חלב
- 200 גרם שוקולד חלב (או שילוב של 100 גרם שוקולד חלב ו- 100 גרם שוקולד מריר)
לעיטור
- סוכריות צבעוניות
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את הביצים כשמתחילים במהירות בינונית תוך כדי הוספת הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר
- מוסיפים באטיות ותוך כדי ערבול את השמן, שמנת, רום וליקר שוקולד (או תמצית וניל) עד לקבלת קציפה אחידה
- בקערה נפרדת מערבבים את אבקת האפייה, שוקולית וקמח עד קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה אל הקציפה, תוך כדי ערבול איטי, עד לקבלת עיסת בצק אחידה
- משמנים היטב תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומקפידים לשמן את חריצי התבנית המעוצבת
- בוזקים מעט קמח ומנענעים את התבנית, כך שהקמח יצפה את התבנית בשכבה אחידה
- מעבירים את עיסת הבצק לתבנית
- מחממים תנור ל- 160 מעלות וטורבו
- אופים במשך 25 דקות. יש לשים לב לא לאפות יתר על המידה, העוגה יכולה להתייבש
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב
- משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על רשת ברזל
- הכנת ציפוי השוקולד: בקערת זכוכית יוצקים את יתרת השמנת מתוק, חלב ושוקולד וממיסים במספר פולסים במיקרוגל
- מוציאים ומערבבים היטב לקבלת בלילת שוקולד אחידה
- יוצקים את בלילת השוקולד על פני העוגה. הערה: מוודאים שהציפוי יכסה בשכבה אחידה את פני העוגה
- מפזרים את הסוכריות על פני העוגה בציפוי אחיד ושווה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…