חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שוקולד אוורירית

קינוח מושלם לכל אירוע או חג ||| המתכון משלב מרכיבים בסיסיים להכנת עוגה רכה ונימוחה, עם נגיעות רום וליקר שוקולד שמעניקות טעם עשיר ||| הבצק שמורכב מקציפת ביצים יוצר מרקם אוורירי במיוחד ||| האפייה המדויקת מבטיחה שהעוגה תישאר לחה ולא תתייבש ||| הציפוי המפנק עשוי משוקולד חלב או מריר ושמנת מתוקה, שמוסיפים לעוגה קרמיות ויופי ||| עיטור של סוכריות צבעוניות נותן לעוגה מראה חגיגי וכיפי ||| המתכון פשוט לביצוע ומניב תוצאה מרשימה וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שוקולד Chocolate Cake (צילום DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (תבנית 24 או 26 ס"מ)

לקימוח

לציפוי

לעיטור

  • סוכריות צבעוניות

שלבי הכנה 

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את הביצים כשמתחילים במהירות בינונית תוך כדי הוספת הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר
  2. מוסיפים באטיות ותוך כדי ערבול את השמן, שמנת, רום וליקר שוקולד (או תמצית וניל) עד לקבלת קציפה אחידה
  3. בקערה נפרדת מערבבים את אבקת האפייה, שוקולית וקמח עד קבלת תערובת אחידה
  4. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה אל הקציפה, תוך כדי ערבול איטי, עד לקבלת עיסת בצק אחידה
  5. משמנים היטב תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומקפידים לשמן את חריצי התבנית המעוצבת
  6. בוזקים מעט קמח ומנענעים את התבנית, כך שהקמח יצפה את התבנית בשכבה אחידה
  7. מעבירים את עיסת הבצק לתבנית
  8. מחממים תנור ל- 160 מעלות וטורבו
  9. אופים במשך 25 דקות. יש לשים לב לא לאפות יתר על המידה, העוגה יכולה להתייבש
  10. מוציאים מהתנור ומצננים היטב
  11. משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על רשת ברזל
  12. הכנת ציפוי השוקולד: בקערת זכוכית יוצקים את יתרת השמנת מתוק, חלב ושוקולד וממיסים במספר פולסים במיקרוגל
  13. מוציאים ומערבבים היטב לקבלת בלילת שוקולד אחידה
  14. יוצקים את בלילת השוקולד על פני העוגה. הערה: מוודאים שהציפוי יכסה בשכבה אחידה את פני העוגה
  15. מפזרים את הסוכריות על פני העוגה בציפוי אחיד ושווה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *