אזני המן הם כוכבים ברשימת המתכונים אצלנו אבל לרוב הם מתוקים ||| מתכון לאזני המן של בית אמא ||| מה מקור השם אוזן המן Hamantaschen ועוד שלל סיפורים ומתכונים ||| המילוי המסורתי הוא פָּרָג (או פֶּרֶג) אבל הידעתם שיש שמאמינים ששמירת זרעי פרג בכיס או בבית, נחשבת כמרחיקה רוחות רעות ומושכת מזל טוב ||| מנהג צ'כי מסורתי הוא לפזר פרג על חלה של זוג טרי למזל טוב וחיי אושר משותפים ||| עוד מתכונים ביתיים של אוזני המן ||| רעיון לאזני המן בתערובת להכנת כדורי שוקולד כמו בתמונה ||| כל הפרטים ומתכונים נוספים בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שטוחה מלח הימלאיה (או מלח גס)
- 1/4כוס מים
- 1/4כוס שמן זית
למלית בטטה
- 1בטטה בינונית
- קורט פִּלְפֵּל שחור
- קורט מלח
מלית שוקולד או נוטלה
- צנצנת שוֹקוֹלד השחר או ממרח נוטלה או מה שאוהבים
אופן הכנה:
- הכנת המלית: מקלפים את הבטטה, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר מים עם מעט מלח עד להתרככות
- מועכים את הבטטה לפירה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, מלח, מים ושמן זית עד קבלת בצק אחיד, רך ומעט שמנוני
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר
- קורצים מהבצק כדורים ועל משטח עבודה מקומח משטחים אותם לעיגולים
- שמים מעט מלית בטטה במרכז העיגול וסוגרים לצורת משולש אוזן המן
- מניחים את אוזני ההמן בתבנית המרופדת עם מעט רווח בין אחד לשני
- אופים במשך 20 דקות או עד השחמה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…