חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אוזני המן במלית בטטה, נוטלה או מה שאוהבים

אזני המן הם כוכבים ברשימת המתכונים אצלנו אבל לרוב הם מתוקים ||| מתכון לאזני המן של בית אמא ||| מה מקור השם אוזן המן  Hamantaschen ועוד שלל סיפורים ומתכונים ||| המילוי המסורתי הוא פָּרָג (או פֶּרֶג) אבל הידעתם שיש שמאמינים ששמירת זרעי פרג בכיס או בבית, נחשבת כמרחיקה רוחות רעות ומושכת מזל טוב ||| מנהג צ'כי מסורתי הוא לפזר פרג על חלה של זוג טרי למזל טוב וחיי אושר משותפים ||| עוד מתכונים ביתיים של אוזני המן ||| רעיון לאזני המן בתערובת להכנת כדורי שוקולד כמו בתמונה ||| כל הפרטים ומתכונים נוספים בהמשך…

אוזני המן עם מלית בטטה (צילום דני בר)

מצרכים

לבצק

למלית בטטה

מלית שוקולד או נוטלה

  • צנצנת שוֹקוֹלד השחר או ממרח נוטלה או מה שאוהבים
אזני המן שוקולד (צילום דני בר)

אופן הכנה:

  1. הכנת המלית: מקלפים את הבטטה, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר מים עם מעט מלח עד להתרככות
  2. מועכים את הבטטה לפירה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  3. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, מלח, מים ושמן זית עד קבלת בצק אחיד, רך ומעט שמנוני
  4. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר
  5. קורצים מהבצק כדורים ועל משטח עבודה מקומח משטחים אותם לעיגולים
  6. שמים מעט מלית בטטה במרכז העיגול וסוגרים לצורת משולש אוזן המן
  7. מניחים את אוזני ההמן בתבנית המרופדת עם מעט רווח בין אחד לשני
  8. אופים במשך 20 דקות או עד השחמה
אזני המן וכדורי שוקולד מתערובת שוקולד חגיגית (צילום דני בר)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *