עוגיות שמקורן מטוניסיה ועשויות שקדים והן ללא גלוטן ||| עוגיות נפלאות לכולם וכולן כולל צליאקים ונמנעי גלוטן בכל סיבה ||| מתכון זה מתווסף למתכון שכבר פרסמנו בעבר אבל הפעם יותר ארומטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5 בחלבוני ביצים
- 400 גרם אבקת סוכר
- 500 גרם שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 5-4 שקדים ירוקים טחונים או 1 כף ליקר אמרטו
- 1 כפית תמצית שקדים
- 1-2 כפיות תמצית וניל
שדרוג
- 20 גרגירי מסטיקא
לקישוט
- שקדים שלמים עם או בלי הקליפה, איך שאוהבים
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החלבונים עם מעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר, בכל פעם כוס תוך כדי הקצפה עדינה או בתנועות קיפול
- מוסיפים את השקדים וכפית אבקת אפייה, בהדרגה ובתנועות קיפול מוסיפים את התמציות
- מועכים את המסטיקא מועכים בעזרת מכתש ועלי או בין שתי כפות
- מוסיפים את המסטיקא בשלבים תוך שטועמים ומשפרים טעמים. הערה: מסטיקא הוא תבלין מהתל – מעט יותר מידי ותקבלו טעמים לא מאוזנים
- מערבבים עד שמקבלים עיסה דביקה וזה בסדר. אם צריך אפשר להוסיף מעט מקמח השקדים
- מכניסים את הבצק למשך 15 דקות במקרר
- בידיים משומנות יוצרים כדורים, קטנים בגודל שאוהבים, אבל שיהיו בגודל אחיד
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מסדרים את כדורי הבצק בתבנית עם רווח קטן בין אחד לשני
- מניחים על כל עוגייה שקד
- אופים במשך כ- 15 דקות עד קבלת גוון זהוב בהיר
- מצננים לחלוטין על רשת
- שומרים בכלי זכוכית אטום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه