חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עַבַּמְבַּר עוגיות שקדים מבושמות טריפוליטאיות العبمبر

עוגיות שמקורן מטוניסיה ועשויות שקדים והן ללא גלוטן ||| עוגיות נפלאות לכולם וכולן כולל צליאקים ונמנעי גלוטן בכל סיבה ||| מתכון זה מתווסף למתכון שכבר פרסמנו בעבר אבל הפעם יותר ארומטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגיות שקדים (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 5 בחלבוני ביצים
  • 400 גרם אבקת סוכר
  • 500 גרם שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 5-4 שקדים ירוקים טחונים או 1 כף ליקר אמרטו
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 1-2 כפיות תמצית וניל

שדרוג

  • 20 גרגירי מסטיקא

לקישוט

  • שקדים שלמים עם או בלי הקליפה, איך שאוהבים

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החלבונים עם מעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק
  2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, בכל פעם כוס תוך כדי הקצפה עדינה או בתנועות קיפול
  3. מוסיפים את השקדים וכפית אבקת אפייה, בהדרגה ובתנועות קיפול מוסיפים את התמציות
  4. מועכים את המסטיקא מועכים בעזרת מכתש ועלי או בין שתי כפות
  5. מוסיפים את המסטיקא בשלבים תוך שטועמים ומשפרים טעמים. הערה: מסטיקא הוא תבלין מהתל – מעט יותר מידי ותקבלו טעמים לא מאוזנים
  6. מערבבים עד שמקבלים עיסה דביקה וזה בסדר. אם צריך אפשר להוסיף מעט מקמח השקדים
  7. מכניסים את הבצק למשך 15 דקות במקרר
  8. בידיים משומנות יוצרים כדורים, קטנים בגודל שאוהבים, אבל שיהיו בגודל אחיד
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  10. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  11. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית עם רווח קטן בין אחד לשני
  12. מניחים על כל עוגייה שקד
  13. אופים במשך כ- 15 דקות עד קבלת גוון זהוב בהיר
  14. מצננים לחלוטין על רשת
  15. שומרים בכלי זכוכית אטום

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *