חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קציצות כרישה אפויות לפסח

קציצות כרישה אפויות לפסח הן טוויסט יצירתי ומלא טעם לקציצות מסורתיות לפסח ||| כרישה, בת למשפחת הבצל, מעניקה לקציצות טעם עדין ומתוק להפליא ||| בפסח, כאשר נמנעים ממוצרי חמץ, קציצות אלו מספקות אפשרות משביעה וידידותית ||| אפייתם מבטיחה שמירה על לחות וטעם ||| ניתן להגיש את המנה עם מגוון רטבים כמו על בסיס עגבניות או עשבי תיבול כדי להשלים את טעמי הקציצות ||| קציצות כרישה אפויות לפסח הן לא רק תוספת טעימה לשולחן החג אלא גם מנה מגוונת שאפשר ליהנות ממנה לאורך כל השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קפטיקאס דה פרסה Keftikas de Prasa קציצות כרישה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (30-40 קציצות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. משתמשים בחלק הלבן של גבעולי הכרישה, שוטפים היטב משאריות אדמה, וחותכים פרוסות בעובי של כס"מ
  2. מחממים סיר גדול עם שמן ומים על להבה גבוהה ומוסיפים את נתחי הכרישה, רצועות הבצל, מלח גס, פלפל גרוס ומעט בהרט ומערבבים מידי פעם עם כף עץ
  3. משאירים את הסיר על הלהבה ללא מכסה, ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין אבל מערבבים מידי פעם כדי לוודא שלא יישרף בתחתית הסיר. מורידים מהלהבה וממתינים עד שיצטנן
  4. מוסיפים לתבשיל הצונן את שתי הביצים ובוחשים היטב
  5. מגרדים בפומפייה עדינה את תפוח האדמה ומפוררים את הטופו ומוסיפים אותם לסיר
  6. במעבד מזון טוחנים 3-4 את המצות עד לקבלת מרקם של קמח מצות או לחילופין, אפשר להשתמש בכוס קמח מצה רגיל
  7. מוסיפים את רסק המצות או קמח המצות לסיר ובוחשים היטב את הכל
  8. מתקנים טעמים לפי הצורך. אם התערובת דלילה מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח (לא יותר מידי). התערובת צריכה לאפשר יצירת קציצות יציבות בגודל 5-6 ס"מ
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית
  10. מניחים את הקציצות במרחק של 2 ס"מ אחת מהשנייה
  11. אופים כ- 20 דקות והופכים את הקציצות לצידם השני, בעזרת כף עץ שטוחה, ואופים לעוד כ – 20 דקות נוספות או עד שהקציצות זהובות ואפויות מספיק
  12. מגישים עם פלחי לימון לצד אורז או סלט ירקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *