קציצות כרישה אפויות לפסח הן טוויסט יצירתי ומלא טעם לקציצות מסורתיות לפסח ||| כרישה, בת למשפחת הבצל, מעניקה לקציצות טעם עדין ומתוק להפליא ||| בפסח, כאשר נמנעים ממוצרי חמץ, קציצות אלו מספקות אפשרות משביעה וידידותית ||| אפייתם מבטיחה שמירה על לחות וטעם ||| ניתן להגיש את המנה עם מגוון רטבים כמו על בסיס עגבניות או עשבי תיבול כדי להשלים את טעמי הקציצות ||| קציצות כרישה אפויות לפסח הן לא רק תוספת טעימה לשולחן החג אלא גם מנה מגוונת שאפשר ליהנות ממנה לאורך כל השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30-40 קציצות)
- 6 גבעולי כְּרֵישָׁה (פּראסה) (רק החלק הלבן) בינוניים
- 2 בצל גדול חתוך לרצועות
- 1 כף שמן זית
- 3 כפות מים
- ½ כפית מלח גס
- מעט פִּלְפֵּל שחור גרוס
- קורט בהרט
- 3-4 מצות מקמח שיפון / כוסמין מלא (או כוס קמח מצה)
- 1 תפוח-אדמה בינוני
- 150 גרם סויה טופו
- 2 ביצים L
- קורט מלח
להגשה
- 2 לימונים
שלבי הכנה
- משתמשים בחלק הלבן של גבעולי הכרישה, שוטפים היטב משאריות אדמה, וחותכים פרוסות בעובי של כס"מ
- מחממים סיר גדול עם שמן ומים על להבה גבוהה ומוסיפים את נתחי הכרישה, רצועות הבצל, מלח גס, פלפל גרוס ומעט בהרט ומערבבים מידי פעם עם כף עץ
- משאירים את הסיר על הלהבה ללא מכסה, ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין אבל מערבבים מידי פעם כדי לוודא שלא יישרף בתחתית הסיר. מורידים מהלהבה וממתינים עד שיצטנן
- מוסיפים לתבשיל הצונן את שתי הביצים ובוחשים היטב
- מגרדים בפומפייה עדינה את תפוח האדמה ומפוררים את הטופו ומוסיפים אותם לסיר
- במעבד מזון טוחנים 3-4 את המצות עד לקבלת מרקם של קמח מצות או לחילופין, אפשר להשתמש בכוס קמח מצה רגיל
- מוסיפים את רסק המצות או קמח המצות לסיר ובוחשים היטב את הכל
- מתקנים טעמים לפי הצורך. אם התערובת דלילה מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח (לא יותר מידי). התערובת צריכה לאפשר יצירת קציצות יציבות בגודל 5-6 ס"מ
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית
- מניחים את הקציצות במרחק של 2 ס"מ אחת מהשנייה
- אופים כ- 20 דקות והופכים את הקציצות לצידם השני, בעזרת כף עץ שטוחה, ואופים לעוד כ – 20 דקות נוספות או עד שהקציצות זהובות ואפויות מספיק
- מגישים עם פלחי לימון לצד אורז או סלט ירקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…