פרימור והבלוגרית אולגה טוכשר עם המרכיב הסודי, מציעות מתכון לרגל יום המשפחה ||| את סיפורו של המתכון תוכלו לקרוא כאן ||| מתכון מנצח שילדים כמו גם מבוגרים אוהבים ||| קרפ סוזט Crêpe Suzette עם רוטב חמוציות מתוק ומענג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 ביצים L
- 2 כפות סוכר
- 300 מ"ל חלב או תחליפי חלב צמחי או מים
- 100 גרם קמח
לטיגון
- מעט שמן
לרוטב חמוציות
אופן הכנה
- הכנת הבלילה: בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים, סוכר, חלב וקמח לקבלת בלילה חלקה ודלילה
- מניחים את הבלילה בצד לכ-10 דקות
- מחממים מעט שמן במחבת "לא דביק" ויוצקים לתוכה תוך כדי תנועה סיבובית כחצי כוס מהבלילה
- משטחים את הבלילה על פני המחבת ומטגנים על להבה בינונית עד שקצוות הקרפ מתחילים להשחים קלות
- הופכים בזהירות לצד השני, מסירים ומניחים בצלחת גדולה כשמוכן ומכסים במגבת לחה כדי שיישארו רכים.
- ממשיכים עם יתרת הבלילה באותו אופן
- הכנת הרוטב: יוצקים לאותה מחבת את מיץ החמוציות ומוסיפים את הסוכר
- מערבבים שהסוכר ייטמע בנוזל ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את החמאה ומערבבים את הבלילה עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב
- מוסיפים למחבת את הקרפ, זה אחר זה, ומטגנים קצרות ברוטב משני הצדדים
- מקפלים כל קרפ לחצי וקיפול נוסף לרבע
- מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את שאריות הרוטב
- מגישים עם כדור גלידה וניל או גלידה וניל עוגיות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…