מרק ירקות מבוסס על שעועית והרבה תוכן מחמם ומנחם ||| למרות שלכאורה הכנתו מסובכת אבל כל מה שמסובך זה להקפיד על כל המצרכים שצריך להכנתו והתוצאה לא תאכזב ||| אחד מסודות ההצלחה של המרק הוא רוטב נפוליטנה שמומלץ להכין לבד (קישור במתכון) ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג של שעועית לבנה שהושרתה לילה בסיר מים
- 100 מ"ל שמן קנולה / סויה
- 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
- 2 שיני שום פרוס
- 2-3 גבעולי סלרי קצוצים
- 2-3 גזר חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול חתוך קוביות
- 1/2 כרוב לבן פרוס
- 500 גרם רוטב נפוליטנה
- 4 ליטר מים
- 1.5 כפות מלח
- 1.5 כפות סילאן
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- להגשה: חופן בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
- מבשלים את השעועית הלבנה בהרבה מים עד ריכוך מוחלט (אפשר בסיר לחץ)
- מסננים את השעועית הרכה מהמים
- בסיר גדול מטגנים את הבצל ושום עד שקיפות
- מוסיפים את הסלרי, גזר, ופלפל אדום ומטגנים כמה דקות
- מוסיפים את רוטב הנפוליטנה ומשחימים את גוון העגבניות מעט על להבה גבוהה
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את השעועית, תפו"א, כרוב ומרתיחים שוב
- מורידים את גובה הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהגזר רך
- מורידים עם מצקת את שכבת השמן וקצף שעל פני המרק
- מוסיפים את המלח, סילאן, פטרוזיליה, בצל ירוק ומערבבים
- טועמים ומתקנים טעמים עם מלח
- מחלקים לצלחות מרק ומגישים עם בצל ירוק מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון