חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: עוגיית תה רוסית או ביסקוויט תה רוסי

עוגיות שונות בעלות אותו השם ועל כן גם סיפורי מורשת שונים ||| בסקוויט שהוא מאפה גדול שיש שאומרים שהוא אפילו טעים יותר מרוגלך למרות המוצא היהודי הדומה ולמרות השם Russian Tea Biscuit ||| מצד שני עוגיית תה רוסית Russian Tea Cookies שפופולארית בחג המולד אבל טעימה כל השנה ||| ולעוגיות האלה יש גם גרסה מקסיקנית – עוגיית חתונה מקסיקנית Mexican Wedding Cookies ||| כל בפרטים, הסיפורים והמתכונים בהמשך…

עוגיית תה רוסית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

עוגיות תה רוסיות

הסיבה לשם הנפוץ או קשר למטבח הרוסי אינו מוכר ואינו ידוע. יש המשערים שהמתכונים מקורם בעוגיות אחרות ממזרח אירופה, שככל הנראה היגרו למקסיקו עם נזירות מאירופה, או שאולי היו קשורים לעוגיות שהוגשו לצד סמוברים רוסים – אותם כדי תה שכל כך אהובים ברוסיה. עד המאה ה-20, הם היו חלק ממסורות החתונה, חג המולד וחג הפסחא בארה"ב, הידוע בשם הפופולרי שלהם עוגיות תה רוסיות Russian Tea Cookies או עוגיית חתונה מקסיקנית Mexican Wedding Cookies.

המתכון פשוט יחסית, בדרך כלל מורכב כולו מקמח, מים, חמאה ואגוזים טחונים, כאשר מגוון האגוזים תלוי בסוג העוגייה. לאחר האפייה, מגלגלים את העוגיות באבקת סוכר בעודם חמים, ואז מצפים שוב לאחר שהעוגייה התקררה. מתכונים אירופאים מסתמכים על אגוזי לוז, שקדים או אגוזי מלך קצוצים גס. עוגיות חתונה מקסיקניות משתמשות באופן מסורתי באגוזי פקאן קצוצים גס.

ביסקוויט תה רוסי

עוגיות או ביסקוויט תה רוסי הן ככל הנראה גרסה שהתפתחה בבתי מאפה יהודיים בקליבלנד Cleveland, אוהיו Ohio ארה"ב, כשדרוג או גרסה מקומית של רוגלך.

לפי מודעה בעיתון The Cleveland Jewish News כבר בתחילת המאה ה-20 נמכרו בבית המאפה היהודי Sherwin's Bakery שלוש עוגיות תה רוסיים תמורת ניקל – 5 סנט של $. למאפיות היהודיות הבודדות שנותרו בקליבלנד, ושומרות על מגוון המאפים המסורתי שלהם, יש קהל לקוחות קבוע ונאמן שמתעקשים שעוגיות התה הרוסי שלהן הן הטובות ביותר. תשאלו תושב או תושבת קליבלנד מאיזו מאפייה הם קונים עוגיות תה רוסיים ותשמעו סיפור, לא רק תשובה מהירה. עם הזמן המתכון של ביסקוויט התה הרוסי הרחיק עד לקליפורניה וגם לפלורידה, ע"י יוצאי קהילת קליבלנד.

פשר השם והכינוי אינו ברור עד היום, ומשערים שיהודי אוקראינה בכלל וקייב בפרט, שהגיע לקליבלנד הביאו את הגרסה הזו של הרוגלך, ולפני כמאה שנים קייב הייתה רוסית כמובן.

שתי תכונות שמייחדות ומבדילות את ביסקוויט התה הרוסי מרוגלך הוא השימוש בריבת פטל במקום שוקולד או קקאו וגם הגודל. הביסקוויט הוא גדול יותר ויש בו הרבה מה לאכול לעומת הרוגלך שככל שהם קטנים יותר, נחשבים לאיכותיים יותר.

ביסקוויט תה רוסי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: ביסקוויט תה רוסי Russian Tea Biscuit

מצרכים (8 מנות)

לבצק

למילוי

  • 500 גרם ריבת פטל
  • ½1 כוסות צימוקים זהובים
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (או שבבי קוקוס)
  • נתז מיץ תפוזים
  • ½ תפוז – גרידת הקליפה
  • קורט קִנָּמוֹן

לזיגוג

שלבי הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, מלח ואבקת אפייה
  2. חותכים את החמאה ל-12 חתיכות (או יותר)
  3. מוסיפים את קוביות החמאה לקערת הקמח ומערבבים עד שחתיכות החמאה יהיו בגודל של חצי פקאן
  4. בקערה אחרת מערבבים את התמצית וניל, חלמוני ביצים ושמנת
  5. מוסיפים את בלילת השמנת לקערת הקמח ומערבבים בהדרגה עד שהם מתאחדים לבצק אחיד
  6. יוצרים מהבצק שני כדורים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות או ללילה
  7. בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי לקבלת תערובת אחידה
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  9. מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים משטח ומרדדים כל כדור למלבנים בעובי 5-6 מ"מ
  10. פורסים כל מלבן של בצק, לארבעה חלקים שווים
  11. מורחים את המילוי באופן שווה על כל מלבן בצק, ומשאירים ½ ס"מ ללא מלוי בקצוות
  12. מגלגלים כל מלבן עם מילוי לקבלת עוגייה ומניחים עם רווח בתבנית האפייה
  13. מברישים את פני הבצק בנדיבות עם החלבונים
  14. אופים במשך 30 דקות עד השחמה

מתכון: עוגיות תה רוסיות Russian Tea Cookies

מצרכים (36 עוגיות)

לציפוי

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם וניל יחד 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ועם אבקת הסוכר יחד
  4. מוסיפים את תערוכת הקמח לתערובת החמאה ומערבבים רק עד לאיחוד
  5. מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים עד להטמעה. הערה: התערובת עשויה להיות פרורית ואז אפשר להוסיף כף חלב לקבלת מרקם נוח לעבודה
  6. קחו כדורים קטנים של בצק וגלגלו בין הידיים לקבלת כדורי בצק בגודל 2-3 ס"מ
  7. הניחו את הכדורים במרחק של 2 ס"מ זה מזה בתבנית המרופדת
  8. אופים בתנור כ- 12 דקות, עד שהשוליים רק מזהיבים
  9. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים לרשת לצינון למשך 15 דקות
  10. מניחים את אבקת הסוכר בקערה קטנה ומגלגלים את העוגיות המצוננות באבקת הסוכר פעם או פעמיים

אחסון

אפשר לאחסן את עוגיות התה הרוסיות בכלי רדוד ואטום בטמפרטורת החדר למשך עד שבוע.

לחילופין אפשר להקפיא עוגיות תה רוסיות לפני שמגלגלים אותן באבקת הסוכר. מסדרים אותם על נייר אפייה, מכסים ומקפיאים כמה שעות. אח"כ מעבירים את העוגיות שהוקפאו, לשקית עם רוכסן או לכלי אחר המתאים למקפיא. לפני הגשה, מפשירים במקרר, ואז מגלגלים באבקת סוכר לפני ההגשה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

  1. עוגיות תה רוסיות. משהו מוזר במתכון הזה, יתכן שזה צריך להיות שתי כוסות קמח ולא שתי כפות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *