מנה ססגונית, חגיגית וטעימה שמשלבת מתיקות טבעית עם חמצמצות עדינה ||| דלעת הערמונים, בעלת הטעם האגוזי והמרקם הרך, מהווה כלי קיבול מושלם למלית עשירה, בעוד שגלייז הרימונים מוסיף רובד של טעמים מתוקים-חמוצים שמאזנים את כל המנה ||| המלית יכולה לכלול קוסקוס או אורז עם תוספות כמו פירות יבשים (חמוציות, צימוקים, משמשים), אגוזים קלויים (פקאן, שקדים, צנוברים), ועשבי תיבול שמוסיפים רעננות ||| ניתן לשלב גם תבלינים חמים כמו קינמון, בהרט או כמון, שמעמיקים את הטעם והופכים את המנה לעשירה ומנחמת ||| מנה מתאימה לאירועים חגיגיים, לארוחות חורף מחממות, או כמרכז שולחן מרשים בארוחה צמחונית או טבעונית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לדלעת
- 2דלעת ערמונים או דלורית, חתוכות לחצאים ומנוקות מגרעינים
- שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- זילוף של דבש
למילוי
- 1כוס קוסקוס או אורז בר מוכן
- ½כוס חומוס מבושל
- ½כוס גרגרי רימון
- ¼כוס צנוברים קלויים או אגוזי מלך
- 1בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
- 1 שן שום קצוצה
- 1כפית תימין טרי
- ¼כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- גרידת לימון
לגלייז רימונים
- ½כוס מיץ רימונים
- 1כף חומץ בלסמי
- 1כף דבש או סילאן
שלבי הכנה
- צליית הדלורית: מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
- מזלפים שמן זית על הדלעת. מעל השמן זית מפזרים מלח ופלפל, ומניחים את הדלעת עם הקליפה כלפי מעלה בתבנית אפייה
- אופים במשך 30-40 דקות, עד שהדלעת רכה ושולי הקליפה מתקרמלים מעט
- להוספת מתיקות, מזלפים מעט דבש על הדלעת 5 דקות לפני סיום האפייה
- הכנת המילוי: במחבת בינונית, מחממים כף שמן זית וקולים את הקוסקוס או האורז למשך 1-2 דקות עד להזהבה קלה. מסירים מהכיריים ושמים את הקוסקוס (או אורז) בצד
- במחבת עם מעט שמן, מטגנים את הבצל ושום עד התרככות והזהבה קלה
- מוסיפים את החומוס והתימין, ומעל הכול מפזרים מעט מלח
- מטגנים למספר דקות נוספות ומערבבים פנימה את הקוסקוס (או אורז), צנוברים קלויים, גרגרי רימון ופטרוזיליה קצוצה
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- הכנת גלייז הרימונים: בסיר קטן, מערבבים מיץ רימונים, חומץ בלסמי, דבש (או סילאן) וקמצוץ מלח
- מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, עד שהנוזל מצטמצם בחצי והופך לסירופ סמיך
- הרכבת המנה: ממלאים כל חצי דלעת צלויה, בתערובת מילוי הקוסקוס
- מזלפים מעל את גלייז הרימונים להוספת מתיקות וטעם רענן
- מקשטים עם גרגרי רימון נוספים, פטרוזיליה קצוצה או קורט סומאק לפי הטעם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…