חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפינס אוכמניות ושוקולד צ'יפס

מאפינס הם העוגייה האולטימטיבית לכל חג ומועד וגם לימים שמחפשים בהם נחמה ||| בצק עשיר באוכמניות עם הטעם החמצמץ והצבע הסגלגל המאיר מחד, והשוקולד צ'יפס החום כהה יוסיפו גם צבע למאפנס ||| כיף של מאפינס שאפשר להפוך אותם גם לטבעוניים או ללא לקטוז ||| כל הפרטים, המתכון והשדרוגים בהמשך…

מאפינס בריאות מתוקים (צילום Pixabay)

מצרכים (12 יחידות)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר למאפינס
  2. בקערה מערבבים את השמן, חלב, סוכר, מלח, תמצית וניל וביצים עד לקבלת בלילה אחידה
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד
  4. מוסיפים את האוכמניות הקפואות ושוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות רק עד שהתוספות מתפזרות באופן שווה בבצק
  5. יוצקים את התערובת לעטרות הנייר שבשקעים וממלאים עד לשפת כל שקע
  6. אופים 18-25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים
  7. מצננים מעט לטמפרטורת החדר ומגישים

שדרוגים

  • לנמנעים מגלוטן, אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח מתאים אחר, באותה כמות של הקמח הלבן שבמתכון מעלה
  • לנמנעים מלקטוז / חלב ולטבעונים, אפשר החליף את החלב במתכון, בכל חלב צמחי אחר שאוהבים (קוקוס, שקדים, סויה וכו'). את הביצים מחליפים ב- 100 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק
  • אפשר לשמור את המאפינס בכלי סגור במקרר, עד 5-7 ימים. אפשר להקפיא בכלי אטום עד 7-8 שבועות. מומלץ לחמם את המאפינס לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *