מאפינס הם העוגייה האולטימטיבית לכל חג ומועד וגם לימים שמחפשים בהם נחמה ||| בצק עשיר באוכמניות עם הטעם החמצמץ והצבע הסגלגל המאיר מחד, והשוקולד צ'יפס החום כהה יוסיפו גם צבע למאפנס ||| כיף של מאפינס שאפשר להפוך אותם גם לטבעוניים או ללא לקטוז ||| כל הפרטים, המתכון והשדרוגים בהמשך…
מצרכים (12 יחידות)
- 80 מ"ל שמן
- 125 מ"ל חלב
- 200 גרם סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 280 גרם קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 200 גרם אוכמניות קפואות (לא מופשרות)
- 150 גרם שוֹקוֹלד צ'יפס מריר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר למאפינס
- בקערה מערבבים את השמן, חלב, סוכר, מלח, תמצית וניל וביצים עד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד
- מוסיפים את האוכמניות הקפואות ושוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות רק עד שהתוספות מתפזרות באופן שווה בבצק
- יוצקים את התערובת לעטרות הנייר שבשקעים וממלאים עד לשפת כל שקע
- אופים 18-25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים
- מצננים מעט לטמפרטורת החדר ומגישים
שדרוגים
- לנמנעים מגלוטן, אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח מתאים אחר, באותה כמות של הקמח הלבן שבמתכון מעלה
- לנמנעים מלקטוז / חלב ולטבעונים, אפשר החליף את החלב במתכון, בכל חלב צמחי אחר שאוהבים (קוקוס, שקדים, סויה וכו'). את הביצים מחליפים ב- 100 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק
- אפשר לשמור את המאפינס בכלי סגור במקרר, עד 5-7 ימים. אפשר להקפיא בכלי אטום עד 7-8 שבועות. מומלץ לחמם את המאפינס לפני ההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…